VIDEO: Pssst, mamička spí

Deň každej mamy začína veľmi skoro ráno a končí neskoro v noci. Aj pokiaľ sú im partneri nápomocní, vždy majú mamy spánku veľmi málo.

Byť mamou znamená nosiť dieťa v náručí, či byť s ním v neustálom kontakte a popritom variť, upratovať, žehliť, hrať sa s ním, keď je choré ošetrovať ho, ...

Častokrát je to nedocenená práca, ktorá je veľmi náročná a neraz sa mamy dočkajú akurát slov, ako by mohli svoje deti vychovávať lepšie, či byť lepšími manželkami. No len mamy si navzájom rozumejú, čo to znamená, byť skutočne vyčerpaná mama a snažiť sa pritom zo všetkých síl.

Občas nás môžu práve malé deti prekvapiť, ako si uvedomujú, čo všetko pre ne robíme. Od svojho dieťaťa budete pravdepodobne najčastejšie počuť, že ste tie najlepšie na svete. A áno, ste! Len na to nezabúdajte. A nezabúdajte aj sami na seba a na svoj vlastný odpočinok. Netrápte sa vždy, ak veci nie sú dokonalé. Je to v poriadku, keď si zdriemnete so svojím dieťaťom a nedokončíte ožehliť bielizeň. Vaša rodina vás potrebuje mať zdravé a v pohode. Byť matkou je úžasná vec, no nezabúdajte i na seba.

 

 

Čítajte viac o téme: Rodina, Depresie
Zdieľať na facebooku