Online štúdium: Vzdelávanie v lete nemusí byť nuda

Dnes už internet ponúka veľmi veľa možností, ako sa vzdelávať online a niektoré vzdelávacie platformy fungujú aj na poskytovaní vzdelávania zdarma.
Dnes už internet ponúka veľmi veľa možností, ako sa vzdelávať online a niektoré vzdelávacie platformy fungujú aj na poskytovaní vzdelávania zdarma. / Foto: Bigstock

Letné prázdniny si teraz mnohí študenti užívajú mimo školských lavíc, oddychujú, stretávajú sa so svojimi priateľmi a trávia dovolenky s rodinami. Čo však s tými, ktorí by radi investovali trošku voľného času do vzdelávania, ale nevedia ako? Dnes už internet ponúka veľmi veľa možností, ako sa vzdelávať online a niektoré vzdelávacie platformy fungujú aj na poskytovaní vzdelávania zdarma.

 

Online štúdium – rýchle a hlavne zdarma!

Aj v lete môžete študovať a nepotrebujete na to ani školu, učiteľa či učebnice. Stačí vám len kúsok motivácie a chuť učiť sa nové veci. Milovníci informačných technológií si prídu na svoje aj vďaka novým online kurzom, ktoré sú dostupné zdarma.

 

Java pre začiatočníkov

Tento kurz je už podľa názvu vhodný pre začiatočníkov tak, aby sa naučili jednoducho programovať v najrozšírenejšom a najpoužívanejšom programovacom jazyku Java. Tento kurz vysvetľuje históriu, základné pojmy, nastavenie prostredia až po rôzne výnimky a samotné programovanie.

 

Visual Design: Dizajn vlastného trička

V tomto kurze sa naučíte, ako si vytvoriť vlastný motív na tričko. Okrem celkového vytvorenia dizajnu sa dozviete, aké farby a nástroje si treba pri vytváraní zvoliť, taktiež sa naučíte niečo o jednotlivých nástrojoch, farebných režimoch, o formátoch ako sú JPG, TIFF a PNG. Kurz je opäť vhodný pre začiatočníkov.


Základy online stratégie

Kurz prevedie študenta základmi online marketingovej stratégie, pričom získa všeobecný prehľad a dobrý základ pre ďalšie vzdelávanie v oblasti online marketingu. Napríklad aj to, ako sa zákazníci správajú a rozhodujú pri nákupe, ako funguje nákupný model See-Think-Do-Care, podľa ktorého si môže študent navrhnúť a vytvoriť vlastnú komunikačnú stratégiu.

 

Základy online marketingu

Okrem základných pojmov z online marketingu sa študenti zoznámia s content marketingom a ako ho robiť, základy performance marketingu, social media marketingu a marketingu vo vyhľadávačoch. Lektori online kurzu tu tiež vysvetľujú, čo je to landing page a prečo je vôbec dôležitá.

 

Interaktívne vzdelávanie? Žiadna nuda

Spomínané kurzy sú dostupné pre všetkých zadarmo a hlavne sú určené pre začiatočníkov a ľudí bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností z danej oblasti. Kurzy sú sprevádzané video tutoriálmi, kde v každej kapitole sa krok za krokom študenti dozvedia všetky potrebné informácie. Aj vďaka tomu je táto forma vzdelávania zábavná, nie je to klasické štúdium z kníh a zároveň sa mu môžu venovať všade tam, kde majú prístup k počítaču a internetu.  Študenti si môžu zároveň svojim tempom prechádzať jednotlivé kapitoly a prípadne sa vrátiť k tej časti, ktorej nerozumeli.

 

Bez digitálnych zručností sa dnes nezaobídete

Moderné technológie sú veľmi dôležité, sú súčasťou bežného života každého z nás. Preto je už takmer nevyhnutné, aby sme sa vedeli zorientovať v terminológii a vedeli ich efektívne využiť či už pre svoju profesiu alebo súkromný život.

„Cieľom tejto vzdelávacej platformy je priniesť digitálne vzdelávanie do každej domácnosti jednoducho, rýchlo a najmä tak, aby bola táto forma dostupná každému. To znamená, že za tieto skúsenosti nemusí absolvent kurzu platiť. Stačí, ak ma človek chuť využiť voľný čas na vzdelávanie, ktoré mu môže zmeniť život,“ vysvetľujú svoj zámer odborníci z Learn2Code.

Čítajte viac o téme: Kurzy | Školenia
Zdieľať na facebooku