Fotograf zachytil, ako spávajú deti sýrskych utečencov po tom, čo museli opustiť svoje domovy

Magnus Wennman je ocenený fotograf zo Štokholmu, ktorý publikoval sériu dojemných fotografií pod názvom „Kde spia deti.“ Zachytáva na nich deti utečencov na prahu Európy, ktorí sú na úteku pred vojnou v Sýrii.

Keď Magnus ukladal svojho 5-ročného syna večer do postele, uvedomoval si, aké dôležité je pre neho, že má domov a cíti sa v ňom bezpečne. Po tom, ako začal fotografovať tisíce utečencov, ktorí  museli opustiť svoje domovy, videl tisíce detí, ktoré tento  pocit stratili. Každý večer si líhali na zem s pocitom strachu, čo bude zajtra.

“Konflikt a kríza s ním spojená môže byť pre naše chápanie ťažké, ale nie je ťažké pochopiť to, že malé deti potrebujú bezpečné miesto pre spánok. Pochopiť toto je ľahké,” prezradil Magnus v rozhovore pre CNN. “Oni stratili nádej,” dodáva fotograf. “Nie je jednoduché, aby dieťa prestalo byť dieťaťom a prestalo sa zabávať, dokonca aj na takýchto veľmi zlých miestach.”

Wennman na svojej fotografickej ceste navštívil Srbsko, Maďarsko a Grécko a zachytil svojím fotoobjektívom túto hrôzu najcitlivejšie, ako dokázal.

 

Lamar, 5 rokov, Horgoš, Srbsko

Abdullah, 5 rokov, Belehrad, Srbsko

Ahmed, 6 rokov, Horgoš, Srbsko

Maram, 8 rokov, Ammán, Jordánsko

Ralia, 7 a Rahaf, 13 rokov, Bejrút, Libanon

Moyad, 5 rokov, Ammán, Jordánsko

Walaa, 5 rokov, Dar-El-Ias

Ahmad, 7 rokov, Horgoš/Röszke

Shiraz, 9 rokov, Suruç, Turecko

Shehd, 7 rokov

Amir, 20 mesiacov, Zahle Fayda

Juliana, 2 roky, Horgoš, Srbsko

Fara, 2 roky, Azraq, Jordánsko

Čítajte viac o téme: Fotografie
Zdieľať na facebooku