Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: DIEŤA PANNA (23.8.– 22.9.)

Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: DIEŤA PANNA (23.8.– 22.9.)
Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: DIEŤA PANNA (23.8.– 22.9.) / Foto: Bigstock

Koniec augusta a september patrí Pannám. Aké tieto deti sú a ako k nim pristupovať radí Linda Goodman vo svojej knihe Sluneční znamení.

 

DIEŤA PANNA (23.8.– 22.9.)

Dieťa narodené v znamení Panny je bystré a čulé, ale zároveň pokojnejšie a miernejšie ako ostatné deti. Tento rozpor sa neskôr pretaví do povahových čŕt, ktoré vás budú na striedačku iritovať i upokojovať.

Veľmi rýchlo zistíte, aké je vaše bábätko vyberavé v jedle. Neuspejete, ak mu ponúknete jablkové pyré a ono chce práve broskyňu. Zúrivo odvráti hlavu, ale bude sa na vás stále usmievať. Tiež vás možno prekvapí, že si vyberie špenát namiesto sladkého koláča. Okrem problémov s jedlom a občasnými bolesťami bruška je výchova malej Panny príjemná skúsenosť bez dramatických konfliktov.

 

Tipy na výchovu

Už v útlom veku sú deti poriadkumilovné a bez reptania upratujú svoje hračky. V spoločnosti sú tichšie a hanblivé, ale v rodinnom kruhu sa im ústočká nezatvoria. Malé Panny sú výbornými spoločníkmi maminiek, radi napodobňujú ich činnosť a poslúchajú hneď na prvýkrát. Nie je potrebné napomínať ich, nevyrábajú zbytočné problémy.

Citové potreby dieťatka uspokojíte objatiami, hladkaním, maznaním sa. Nikdy vám nedá najavo, ako veľmi túži po fyzických prejavoch náklonnosti, ale ich nedostatok závažne ovplyvní jeho budúce vzťahy. Dokonca aj krásnych a šikovných chlapcov i dievčatká budete musieť presvedčiť, že sú zaujímaví. Ťažko uveria tomu, že ich skromné a nenáročné spôsoby sú rovnako príťažlivé ako správanie ich iniciatívnejších kamarátov.

 

Tipy do školy

V škole sa Panna ľahko stane obľúbencom učiteľov. Nemá problémy s disciplínou a svedomito sa pripravuje na vyučovanie. Nepopulárne úlohy berie ako dôležité povinnosti. S kritikou narábajte veľmi opatrne, mohla by sa jej príliš dotknúť a vyústiť až v reálne ochorenie. Ak spraví malá Panna chybu, stačí ju potichu, len medzi štyrmi očami, upozorniť.

Tieto detičky sú obdivuhodne adaptabilné, výkonné a priateľské. Skúste im navrhnúť dramatický krúžok, nie kvôli popularite, ale ak sa im podarí prekonať trému, môžu prejaviť až prekvapujúcu schopnosť interpretovať divadelné postavy.

Študenti v znamení Panny chcú poznať všetky fakty. Sú poctiví a venujú pozornosť každému detailu. Málokedy spochybňujú autority, ale môžu pochybovať o látke, ktorú sa učia, až kým nepoznajú všetky podrobnosti. Ich zvedavému, puntičkárskemu mozgu tlačené slovo nestačí. Ak nebudú mať možnosť vyššieho vzdelávania sa, ako dospelí budú nešťastní a nenájdu svoje miesto. Vedieť menej ako ostatní z nich robí podráždených introvertov, ktorí sa za svoju nevedomosť hanbia.

 

Na slovíčko, rodičia

Nerušte kruhy svojho dieťaťa. Vybuduje si svoje zvyky, spojené s poriadkumilovnosťou, bude robiť určité veci v presne stanovený čas a ak mu jeho osobný rozvrh zmeníte, zbytočne ho rozčúlite.

Nebuďte prekvapení jeho úprimnosťou, ak sa ho spýtate na názor. Nebude si dávať servítku zdvorilosti pred ústa a odpovie vám priamo. Pravdepodobne skritizuje každého člena rodiny, niekedy formou zábavnej imitácie, ale zatne do živého.

Podnecujte jeho fantáziu, inak sa zadusí. Nebojte sa, že ho pokazíte alebo zmeníte na poblúzneného rojka. Toto dieťa je z tvrdého materiálu. Doprajte mu všetky sny, ktoré sa mu zmestia do srdiečka. Chvíle fantázie mu zabezpečia potrebnú citovú rovnováhu, keď vyrastie. Darujte mu jeho vlastnú šťastnú hviezdu. Spomienky na magické snívanie ho ochránia pred samotou, pretože v dospelosti sa bude často cítiť opustený a stratený.

Malé Panny nemusia mať radi rozprávky a vymyslené príbehy. Na rozdiel od iných detí, sú to skutoční realisti. Ale možno práve preto farebný svet fantázie potrebujú najviac zo všetkých.

 

(pokračovanie nabudúce)



Zdroj: Linda Goodman, Sluneční znamení
Čítajte viac o téme: Znamenia zverokruhu a deti
Zdieľať na facebooku