Webový prehliadač odhalí, aký je váš pracovný výkon i ako pristupujete k životu

  Foto: Raw Pixel

Prístup na internet dnes využíva takmer každý človek. Niektorí prostredníctvom telefónov, iní zase pomocou tabletov, notebookov a počítačov. Vedci zistili, že nie je jedno, aký webový prehliadač používate. Máte v počítači nainštalovaný Google Chrome, Firefox, Safari, alebo si vystačíte s prehliadačom Internet Explorer? Na základe toho, aký prehliadač používate, vedia odborníci predpokladať váš pracovný výkon.

 

Chrome alebo Internet Explorer ?

Štúdia, ktorú predstavil ekonóm Mike Housman a odvoláva sa na ňu aj autor knihy Originals Adam Grant, priniesla informáciu, že pracovný výkon, rovnako ako aj vašu oddanosť práci, vedia odborníci predpovedať prostredníctvom webového prehliadača, ktorý používate. Skupina ľudí, ktorí používajú Chrome a Firefox boli v práci úspešnejší a vo svojich pracovných pozíciách zotrvali z celkového času o 15% dlhšie ako ich rovnocenní kolegovia, ktorí používajú Explorer a Safari.


Poviete si, že váš výber prehliadača predsa nemôže ovplyvniť to, aký výkon v práci podáte. Niektorí ľudia možno po prečíaní tejto správy nájdu okamžite najjednoduchšie riešenie: stiahnu si nový prehliadač, podľa ktorého by mali podávať lepší výkon. Ale týmto spôsobom to nefunguje. Rozhodujúce je to, aký prehliadač si vyberite po tom, ako získate nový počítač. Na výber máte z dvoch možností. Buď ste si vybrali z prehliadačov, ktoré ste v počítači mali automaticky, teda Internet Explorer alebo Safari. Alebo ste sa rozhodli pre druhú možnosť - stiahnuť si prehliadač, ktorý chcete, pričom výber je na vás. Najčastejšie to býva Firefox, Chrome či Opera.

Ak ste si ponechali prehliadače , ktoré už vo vašom počítači boli, keď ste ho dostali, máte tendenciu robiť menej originálnych a užitočných krokov v porovnaní s ostatnými.

Naopak, ak sa  zaraďujte do skupiny, ktorú zaujíma, či existujú lepšie riešenia alebo iné spôsoby, ako sú k dispozícií, ste typ človeka, ktorý odmieta cudzie nariadenia v živote, ktoré môže jednoducho zmeniť k lepším. To môže byť samozrejme, pozitívne, pretože to naznačuje vašu otvorenosť novým veciam, kreativitu a odhodlanosť, ale zároveň možno aj spochybňovanie šéfových nariadení.

 

Výber z možností webového prehľadávania zároveň poskytuje signály aj o tom, aká je vaša tendencia žiť svoj život. Povedali by ste si, že webový prehliadač je banalita, avšak veľa napovie o vašom myslení.


Čítajte viac o téme: Výskum, Kariéra
Zdieľať na facebooku