7 jarných tvorivých aktivít pre deti

Jarné aktivity, ktoré si môžete doma pripraviť s deťmi.
Jarné aktivity, ktoré si môžete doma pripraviť s deťmi.  

Slniečko konečne svieti, príroda sa prebúdza a radostne hrá všetkými farbami. Hneď je človeku veselšie na duši! Prineste si teda spolu s deťmi trochu jari aj do vnútra. Tvoriť sa dá z rozličných materiálov a pre väčšinu z nich vôbec netreba utekať do obchodu. Využite, čo nájdete doma alebo v prírode vo svojom okolí.

 

Kvetinky z kartóna

Pomaľujte kartónové obaly od vajíčok pestrými farbami, do stredu prilepte trochu krepového papiera a kvetinky sú na svete! Môžete nimi raz-dva nechať rozkvitnúť suché konáriky a vytvoriť tak kytičku do vázy, ktorá len tak nezvädne.

 

Jarné inšpirácie z obalu na vajíčka / Foto: fourcheekymonkeys.com

 Zakvitnutý popcorn

S jedlom sa vraj nehráme, no ak by ste predsa len chceli urobiť výnimku, skúste toto. Popcorn nemusíte iba chrúmať pri telke, ušetrite z neho zopár kúskov, zľahka zafarbite ružovou farbou a nalepte na papierový kmeň stromu. Odmenou vám bude nádherná rozkvitnutá čerešňa.

 

Zakvitnutý popcorn / Foto: gluedtomycraftsblog.com

Keď trochu zaprší

Jar nie je len o krásnych slnečných dňoch, aj dáždik je potrebný. Vytvorte si veselý farebný dáždnik z kartónového taniera alebo aj obyčajného výkresu. Na dáždnik prilepte tenkú šnúrku, na ktorú deti navlečú modré koráliky, symbolizujúce kvapky dažďa. Hneď bude aj upršaný deň farebnejší!

 

Papierový dáždnik / Foto: easypeasyandfun.com

Farebná dúha

Čo môže byť krajšie, ako keď po daždi vyjde slniečko a vyčarí farebnú dúhu? Kým budete čakať na tú ozajstnú, nechajte deti trochu precvičiť prstíky aj trpezlivosť. Z malých kúskov krepového papiera si môžu vyrobiť krásnu dúhu, ktorá im deň rozžiari, kedykoľvek to budú potrebovať.

 

Dúha na papieri / Foto: thesuburbanmom.com

Rastlinky a modelovacia hmota

Kvetinky a lístky nájdené pri prechádzke v parku môžete vtlačiť do plátku modelovacej hliny. Ak ešte pred zaschnutím do hmoty urobíte malú dierku, môžete kvetinové ozdôbky neskôr využiť ako závesnú dekoráciu na stenu, či ňou ozdobiť darček pre kamaráta.

 

Rastlinky v modelovacej hmote / Foto: inhabitat.com

Rozkvitnuté účesy

Popustite uzdu svojej fantázii a vytvorte z lístkov a kvetov nevšedný účes. Mladším deťom tváričku na papier predkreslite alebo vytlačte, staršie si už môžu poradiť aj samotné.

Kvetinové účesy na papieri / Foto: mothernatured.com

Vajíčkové kvetináče

K jari patrí sadenie. A ak aj nemáte vlastnú záhradu, radosť z pestovania si nemusíte nechať ujsť. Začať sa dá naozaj v úplne maličkom. Nechajte deti vyzdobiť vajíčka, napríklad ako veselé tváričky, do škrupinky potom dajte trochu vaty, na ňu semienka rýchlo rastúcich byliniek ako je žerucha, rukola alebo alfalfa, a potom už spolu sledujte, ako vášmu panáčikov rastú chutné zelené vlásky.

 

Vajíčkové kvetináče / Foto: nurturestore.co.uk

 

Veľa radosti zo spoločného tvorenia želáme!

Zdieľať na facebooku