Aktivity, ako zabaviť deti na pláži

  Foto: Bigstock

Či už navštívite neďaleké osviežujúce jazero alebo tropický oceán, deti zvyčajne milujú trávenie dňa pri vode. Pravdepodobne budú chcieť okrem klasických aktivít ako robiť hrady z piesku, jazdiť na vlnách a jesť lahodnú zmrzlinu na teplom slnku zažiť aj niečo nové. Ak teda vaše deti milujú pláže, máme pre vás niekoľko krásnych plážových aktivít, ktoré ich zabavia počas horúcich dní. 

 

Zahrajte si plážový lov

Než sa vyberiete na pláž, urobte si zoznam vecí, ktoré tam deti budú mať za úlohu nájsť. Do zoznamu môžete zahrnúť morské riasy, mušle, kamene, piesok, vyplavené drevo a čokoľvek iné, o čom viete, že by mohli nájsť. Dajte im vedierka a zoznam a uvidíte, kto nájde najviac položiek. Vy si môžete odpočinúť na plážovej osuške, zatiaľ čo deti budú chvíľu zaneprázdnené.

 

Vyrobte si jednoduché slnečné hodiny

Vaše deti možno ani nevedia o dobe, keď si ľudia nemohli skontrolovať čas na svojich telefónoch. Vráťte ich o niekoľko storočí späť vytvorením slnečných hodín na pláži. Všetko, čo musíte urobiť, je vytvoriť kruh zo skál alebo mušlí. Postavte palicu priamo do stredu kruhu a sledujte, ako sa tieň pohybuje.

 

Zbierajte kamienky a plážové sklo

Pláž je plná pokladov. Hľadanie pekných kamienkov a kúskov plážového skla môže byť zábavným spôsobom, ako stráviť deň na pláži.

 

Postavte si prístrešok naplaveného dreva

Zapojte celú rodinu do výroby prístrešku z naplaveného dreva. Zhromaždite všetky dlhé kusy naplaveného dreva, ktoré nájdete, a zakopte ich do piesku, aby ste vybudovali pevné základy. Potom poukladajte drevo do kužeľovitého tvaru.

 

Veďte si plážový denník

Ak často chodíte na pláž, píšte si denník o svojich dobrodružstvách. Môžete začať s prázdnou knihou a nechať každého napísať jednu alebo dve vety o tom, čím je návšteva pláže toho dňa výnimočná. Deti môžu tiež kresliť obrázky, aby zaznamenali zážitky zo svojho dňa.

 

Postavte si zvieratá z piesku

Postavte si zvieratá z piesku a použite palice, kamene, mušle a iné materiály na ich ozdobenie. Od morských korytnačiek po tučniaky, existuje veľa zábavných zvierat, ktoré si môžete spoločne postaviť.

 

Fotografujte pomocou vodotesného fotoaparátu

Kúpte si vodotesný jednorazový fotoaparát a dajte každému členovi rodiny príležitosť zdokumentovať deň. Iste, môžete získať nejaké náhodné zábery, keď dostanete svoj film späť, ale je zábavné vidieť, ako vyzeral deň na pláži z pohľadu každého dieťaťa.

 

Usporiadajte plážové štafetové preteky

Rozdeľte rodinu do dvoch tímov a urobte štafetový beh po pláži. Môžete si vybrať niečo, napríklad kameň alebo mušľu, čo musí jedna osoba odovzdať ďalšiemu členovi tímu. Pravidlá sú flexibilné a túto plážovú hru môžete vytvoriť pre deti akéhokoľvek veku.

 

Usporiadajte súťaž o pieskovú morskú pannu

Rozdeľte sa do tímov a zistite, kto dokáže zo svojho partnera urobiť najkrajšiu piesočnú morskú pannu. Zahrabte partnera do piesku, v spodnej časti vytvorte chvost. Vytvarovanie chvosta a pridanie mušlí a detailov vám pomôže vyhrať hru.

 

Nájdite tú najpodivnejšiu vec na pláži

Nastavte časovač a dajte všetkým päť minút, aby našli tú najpodivnejšiu vec na pláži a priniesli ju späť. Môžete nastaviť pravidlá o tom, ako ďaleko môžu deti ísť alebo ako blízko sa môžu dostať k vode. Keď sa všetci vrátia, môžu ukázať zvyšku rodiny, čo našli.

 

Lietanie šarkana

Pre deti je radosť púšťať šarkana a otvorená veterná pláž je na to ideálnym miestom. Vyrobte si ho ešte predtým, než odídete, aby mohli púšťať svojho vlastného šarkana.

 

Plážový volejbal

Ďalšia klasická hra, plážový volejbal, je ideálnym športom na plážovú akciu. Je to jedna z tých plážových loptových hier, ktoré milujú ľudia všetkých vekových kategórií! Rozdeľte deti do dvoch tímov, zabezpečte sieť a začnite.

 

Limbo tanec

Limbo je zábavná hra. Môžete použiť akýkoľvek predmet, ako je palica, tyč a lano alebo dlhý plážový uterák, aby ste vyzvali ostatných, aby uhýbali alebo tancovali limbo pod tyčou. Keď je latka zakaždým znížená, vyhráva ten, kto prejde latku bez toho, aby sa jej dotkol alebo spadol až do konca. Nezabudnite si na pozadí zahrať nejaké pesničky s plážovou tematikou.

Zdieľať na facebooku