EDhub - priestor, kde má učenie úplne iný nádych

EDhub - Eminence Independent Schools
EDhub - Eminence Independent Schools / Foto: EDhub

Eminence Independent Schools je malá štvrť v malom meste v americkom štáte Kentucky, ktorá dokázala neobyčajné veci. Prišla s veľkou víziou transformácie vzdelávania a vytvorila experimentálnu školu EDhub, ktorá mala zmeniť životy študentov.

 

Víziou EDhub-u bolo vytvoriť školu budúcnosti už dnes. EDhub sa zrodil v roku 2012 z túžby ponúknuť študentom inovatívne vzdelávanie. Také, ktoré bude pre nich nielen skutočne využiteľné v budúcnosti, ale proces učenia a prostredie, kde nové zručnosti a poznatky deti získajú, budú pre nich naozaj radosťou.

„Záujem študentov o štúdium klesal i výsledky testov. Potrebovali sme urobiť niečo drastické, aby sme školu zmenili,“ hovorí Buddy Berry. Táto plánovaná zmena nakoniec vyústila do zmeny celého mesta. „V Eminence školách sme učili ako v 21. storočí, no bolo to v budove, ktorá bola z 19. storočia. Bolo preto pre nás zásadné vytvoriť aj vybavenie školy, ktoré bude v súlade s našou filozofiou,“ dodal.

Ako prvé oslovili študentov a pýtali sa ich, čo by školu zmenilo k lepšiemu. Ich návrhy si vzali k srdcu a vybudovali moderný otvorený priestor, kde nájdete to najmodernejšie vybavenie. Učenie prepojili viac s technológiami a možnosťami personalizovaného vzdelávania.

Priestor, kde sa dnes učia, je prepojený a vyzerá skôr ako sídlo modernej technologickej spoločnosti než typická stredná škola. Žiaci získali prístup k najmodernejším nástrojom ako sú napr. laserové rezačky alebo 3D tlačiarne, ktoré im umožňujú riešiť reálne problémy v ich okolí.

V škole využívajú STEAM prístup k vzdelávaniu. Zdôrazňuje vedu, techniku, strojárstvo, umenie i matematiku. To sú vstupné body, ktoré majú sprevádzať študentov k riešeniu problémov a kritickému mysleniu. Tento prístup im cez experimentálne učenie umožňuje rozvíjať a aplikovať konštrukčné zručnosti a tvorivosť. Cieľom je, aby sa zo študentov stali absolventi, ktorí dokážu riskovať, spolupracovať, komunikovať, viesť ľudí a stanú sa vizionármi.

 

Čítajte viac o téme: Dizajn | Moderné školy
Zdieľať na facebooku