Facebook a Instagram konečne reagujú na zlé prognózy! Deti i dospelí si budú môcť sledovať čas na sociálnych sieťach

Instagram a Facebook reagujú na varovania odborníkov, že množstvo času, ktoré ľudia trávia na sociálnych sieťach, nie je v poriadku.
Instagram a Facebook reagujú na varovania odborníkov, že množstvo času, ktoré ľudia trávia na sociálnych sieťach, nie je v poriadku. / Foto: Pexels

Sociálne siete Facebook a Instagram predstavili nový nástroj, ktorý má používateľom umožniť kontrolu nad časom, ktorý na ich stránkach strávia.


Spoločnosti tak chcú reagovať na nedávne vedecké štúdie a podporiť u detí i dospelých zodpovedné používanie mobilných zariadení a aplikácií a predchádzať tak závislostiam na internete. V posledných rokoch boli ich sociálne siete často kritizované, že si berú priveľa pozornosti z času ľudí a mnohí to vnímali ako nebezpečné predovšetkým pri deťoch.

 

Nové funkcie nájdu používatelia v nastaveniach oboch aplikácií a dostupné by mali byť celosvetovo v priebehu pár týždňov.

 

Kontrola času môže pomôcť kvalitnejšiemu tráveniu času

Nový ovládací panel používateľom zobrazí priemerný čas strávený v aplikácii na konkrétnom zariadení za posledných 7 dní. Tiež si môžu zobraziť celkový čas v rámci dňa a nastaviť si časový limit a upozornenie, ak ho prekročia.

Zároveň budú mať možnosť stlmiť upozornenia na nové správy a aktivitu priateľov.

 

"Chceme, aby čas, ktorý ľudia strávia na Facebooku a Instagrame, bol premyslený, pozitívny a inšpirujúci," uviedli obe organizácie v spoločnom vyhlásení.

 

"Dúfame, že tieto nástroje poskytnú ľuďom viac kontroly nad časom, ktorý strávia na našich platformách, a tiež podporí rozhovory medzi rodičmi a dospievajúcimi o internetových návykoch, ktoré sú vhodné."


Nový nástroj nemá byť len o tom, koľko času ľudia na Facebooku a Instagrame strávia, ale tiež ako ho strávia.

Čítajte viac o téme: Sociálne siete
Zdieľať na facebooku