Jednoduché hry, na ktoré vám postačia jednorazové poháre

Vyskúšajte zábavné hry, na ktoré vám postačia iba jednorázové poháriky.
Vyskúšajte zábavné hry, na ktoré vám postačia iba jednorázové poháriky. / Zdroj: housebeautiful.com

Deti sú malí výmyselníci, ktorí neustále premýšľajú čo robiť, ako sa zabaviť. Udržať ich pri jednej konkrétnej hre či v kľudovom režime je takmer nemožné. Ak máte doma jednorázové poháriky, môžete ich využiť pri rônych aktivitách. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na hry, ktoré si deti zamilujú.

 

Stavanie pyramíd

Z pohárov si deti môžu vytvoriť rôzne pyramídy.

 

Zdroj: i.pinimg.com

Bowling

Spojte dva poháre taviacou pištoľou alebo lepidlom, do vnútra môžete nasypať piesok, aby boli poháre lepšie zaťažené a stabilnejšie. Deti si následne zoberú tenisovú loptu a snažia sa zhodiť čo najviac kužeľov.

 

Zdroj: paththroughthenarrowgate.com

Telefón

Telefonovanie vďaka pohárom? A prečo nie! Vytvorte deťom jednoduché hračkárske telefóny. Potrebujete iba jednorazové poháre a špagát.

 

Zdroj: playcreateexplore.blogspot.com

Premiestňovanie pohárikov

Hra zameraná na rýchlosť detí. Dajte imdeťom desať pohárov, z ktorých jeden bude odlišnej farby a bude sa nachádzať v strede. Deti musia pohár inej farby dostať na vrch tak, že musia presúvať poháriky z vrchu na dol. Pri presune každého pohárika by mali vždy použiť inú ruku, teda ich striedať. Hrať sa môžu vo dvojici alebo samy, pričom si môžu stopovať svoju rýchlosť a zlepšovať si čas.

 

Zdroj: inspirationmadesimple.com

Vytlač loptičku

Nachystajte vedro s vodou, pohár, pinpongovú loptičku a nejakú lyžicu či lopatku. Deti musia bežať s lyžicou vody k poháru a naplniť ho čo najrýchlejšie, aby sa pinpongová loptička dostala von, hrať sa deti môžu opäť vo dvojici či samostatne.

 

Zdroj: inspirationmadesimple.com

Preteky pohárov

Postavte pohár na stôl, deti si zoberú slamky a cez ne fúkajú do pohára, ten sa musí čo najrýchlejšie dostať na koniec stola.

 

Zdroj: inspirationmadesimple.com

Chytanie vajíčka

Vajíčko sa priviaže o špagát, ten sa následne prepevní ku dnu pohára. Deti vajíčko vyhadzujú a snažia sa ho pohárom chytiť.

 

Zdroj: housebeautiful.com

Pexeso

Z jednorazových pohárov sa dá vyrobiť napríklad aj pexeso. Na dno pohára prilepte obrázky a do pohárov skryte dvojice hračiek, ktoré deti musia hľadať a spárovať.

Zdroj: teacherspayteachers.com

Inšpirácie na zábavné tímové súťaže s jednorázovými pohárikmi nájdete aj v priloženom videu. 

Zdieľať na facebooku