Vyrobte si s deťmi čarovný domáci bublifuk

Domáci bublifuk, ktorý zabaví deti na celé dni.
Domáci bublifuk, ktorý zabaví deti na celé dni. / Zdroj: sandytoesandpopsicles.com

Na záhradu deti chodia oveľa viac, nakoľko je počasie príjemne hrejivé, ale čo s toľkým časom? Vytvorte si s deťmi domáce bublifuky, ktoré ich zabavia na dlhé hodiny. Prinášame vám niekoľko tipov, ako by taký domáci bublifuk mohol vyzerať.

 

Deti bublinky milujú, a nielen ony, vytváranie a naháňanie bubliniek je zábava pre všetkých. Výroba bublifuku je jednoduchá a finančne nenáročná, nakoľko väčšinu materiálu nájdeme každý aj doma. Dôležitý je tiež kvalitný roztok do bublifuku. Obyčajný saponát s vodou nevykúzli tie najkrajšie a najväčšie bubliny, aké by ste si želali. Dobrý roztok môžete vyrobiť pomocou vody (ideálne destilovaná) a saponátu (čím hustejší, tým lepší) a prímesy (glycerín alebo kukuričný škrob). Teda všetko, čo sa nachádza bežne v domácnosti.

 

Najlepší roztok na bublifuk namiešate v tomto pomere:

  • 10 dielov vody,
  • 3 diely saponátu,
  • 1 diel prímesi.
     

 

Vyrobte si s deťmi vlastné bublifuky. / Foto: Pexels

 

Bublifuk vyrobený zo starých ramienok na šaty 

Na takýto bublifuk budete potrebovať staré kovové ramienka na šaty, ktoré môžete ohnúť do ľubovoľných tvarov, tiež môžete použiť hrubší drôt. Roztok na bubliny si deti môžu vyrobiť vo vedre, do ktorého budú drôty či vytvarované ramienka namáčať. 

 

Zdroj: sandytoesandpopsicles.com

Bublifuk vytvorený pomocou halúzky

Na takýto bublifuk budete potrebovať, halúzku alebo nejakú drevenú paličku, tvarovacie drôtiky pre deti, z ktorých si môžu urobiť opäť akýkoľvek tvar. Do misky alebo pohára si môžu pripraviť zmes na bubliny. 

 

Zdroj: lauranoelle.com

Bublifuk vytvorený pomocou drôtiku 

Na takýto bublifuk môžete použiť obyčajný alebo aj farebný drôt pre deti. Deti si z neho môžu vytvoriť srdiečka, hviezdičky či iné vzory, ktoré majú rady, dozdobiť to môžu korálkami, vďaka ktorým bude mať ich bublifuk aj vlastné meno alebo sa bude volať ako oni. 

 

Zdroj: toddleratplay.com
Zdroj: www.giftofcuriosity.com

 

Bublifuk vytvorený z PET fľaše 

Na takýto bublifuk vám postačí stará PET fľaša, ktorej odrežete dno, ponožka a náplň v miske. Na dno nasuňte ponožku, ak je príliš veľká, tak ju prichyťte gumičkou. Ponožka musí mať v sebe aj nejaké menšie dierky, skúste preto použiť najmä tie veľké teplé a chlpaté, ktoré využívate hlavne v zime. Deti si potom budú dno namáčať do misky s roztokom a vytvárať bubliny. Ak si chcete vyrobiť farebné bubliny, časti ponožky nafarbite potravinárskym farbivom. 

 

Zdroj: fabartdiy.com
Zdroj: fabartdiy.com

 

Bublifuk vytvorený pomocou slamky

Máte doma nadbytok slamiek? Výborne, pretože z nich tiež môžete vytvoriť bublifuk pre deti. Slamky nemusia byť vôbec plastové, takže ak máte iba papierové, je to v poriadku. Aspoň vytvoríte menej plastového odpadu. Slamky zviažte dokopy gumičkou či špagátom. Následne ich deti položie do pohára s bublifukovým roztokom, trochu potiahnu do slamky a robia bublinky, ktoré budú menšie, ale zato ich bude viac. Ak sú deti maličké, môžete im náplň do slamky dať vy, aby to omylom nevypili. 

 

Zdroj: kidsactivitiesblog.com
Zdroj: kidsactivitiesblog.com

 

Bublifuk vytvorený pomocou špagáta 

S týmto bublifukom ste sa možno stretli na rôznych námestiach či podujatiach pre deti. Robí nádherné obrovské bubliny. Na jeho výrobu vám postačia drevené halúzky, paličky alebo aj plastové paličky. Na prvý typ si iba priviažete špagát tak, aby sa vytvoril akýsi stred. Špagát sa môže voľne hýbať, vzniknú bublinky, ktoré budú obrovské a každá úplne iná. 

 

Zdroj: ichsowirso.de

 

Na takýto bublifuk budete potrebovať drevenú paličku, drôtik a farebný špagát. Drôtik si pripevníte na paličku a následne vytvatujete do vzoru, aký sa vám i deťom páči. Ten potom omotáte špagátom, môžete chodiť aj cez stred a vytvoriť napríklad v strede kruhu hviezdu či trojuholníky, ktoré budú vytvárať niekoľko bublín naraz. 

 

Zdroj: etsy.com
Zdroj: etsy.com
Zdieľať na facebooku