Technika maľovanie prstami deti určite očarí

Deti si pomocou maľovania prstov rozvíjajú motoriku, cibria predstavivosť a trpezlivosť.
Deti si pomocou maľovania prstov rozvíjajú motoriku, cibria predstavivosť a trpezlivosť. / Zdroj: actividades.dibujos.net

Pre deti, ktoré začínajú prejavovať záujem o kreslenie, ale ešte nie je ich motorika dostatočne vyvinutá, je práve maľovanie prstami veľmi prospešné a aj prirodzené. Rozvíjajú tvorivé schopnosti, zlepšujú si motoriku a učia sa koordinovať zápästie. Posilňujú svaly prstov a hlavne sa učia trpezlivosti a cibria predstavivosť.

 

Maľujte spolu s deťmi spoločne. So staršími deťmi môžete maľovať tak, že si vy aj dieťa nakreslíte obrázok samostatne a s mladšími tak, že dieťa urobí odtlačky prstov na papier a vy dokreslíte zvyšok obrázka. Nezabudnite, že keď sa bude meniť farba, musí si dieťa vždy umyť prsty, aby bol obrázok pekný, farebný. Pripravte sa aj na to, že farba môže byť všade, dajte si na stôl gumený obrus alebo staré noviny, ktoré zabránia neporiadku a ochránia nábytok.

Zdroj: i.pinimg.com

 

Zvieratká, príroda, postavičky - nakresliť si môžete čokoľvek

Maľovať prstami sa dá čokoľvek, deti si odtlačia prsty a vy už môžete dokresliť čokoľvek. Opýtajte sa detí, čo by to malo byť a dokreslite to, čo im napadlo alebo použite vašu fantáziu. Z odtlačku môže byť kvet, auto, motýľ, jednoducho všetko, čo si deti vymyslia.

 

Zdroj: artsycraftsymom.com

Zdroj: trueaimeducation.com

Zdroj: homeschoolmasteryacademy.com

Zdroj: goodhousekeeping.com

Zdroj: hellowonderful.co

Zdroj: actividades.dibujos.net

Zdroj: actividades.dibujos.net

Zdroj: artes.uncomo.com

Zdroj: www.easypeasyandfun.com

Zdieľať na facebooku