Vytvorte si s deťmi veľkonočné dekorácie

Privítajte s deťmi jar pomocou domácich dekorácií
Privítajte s deťmi jar pomocou domácich dekorácií / Zdroj: thecraftedlife.com

Jar sa spája s prebudením života v prírode, stromy začnú zelenať, rozkvitnú kvety a každé ráno môžete počúvať spevavé vtáky. Všetko je zrazu o čosi farebnejšie a veselšie, navyše o chvíľu nás čakajú Veľkonočné sviatky. Rozžiarte vaše domácnosti aj vďaka vlastnoručne vyrobenej výzdobe s vašimi najmenšími. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na ozdoby, ktoré zvládnu aj vaše deti. Váš domov tak bude nasýtený farbami a pripravený na vítanie jari.

 

Veľkonočné kuriatka s kohútom 

Kuriatka si môžete vyrobiť pomocou farebného papiera alebo roztrihaného obalu na vajíčka. Na kohúta využite rolky od toaletného papiera, dozdobiť ich môžete kúskami farebného papiera, priadzou alebo aj pierkami. Ako krídla pre kuriatko vám určite pomôžu obkreslené ruky vašich detí. 

 

Zdroj: paper.myparkinsonsinfo.com

Zdroj: typicallysimple.com

Zdroj: bastelnmitkids.de/

 

Ovečka 

Jednoduhá ovečka, na ktorú stačí priadza, kúsok kartónu alebo tvrdeného papiera, vata a kancelársky papier. Z kartónu si vystrihnite koliečko, nezabudnite, že stred musí byť preč, aby sa priadza dala omotať okolo a tak sa vytvorilo telo ovečky. Tvár a nohy si deti môžu urobiť z papiera, ako ovčiu vlnu môžete použiť kúsok vaty. 

 

Zdroj: koralky.stoklasa.cz

 

Kraslice na rôzne spôsoby

Z vyfúknutých vajíčok si môžete vyrobiť napríklad smajlíkov, ak vajíčka nemáte alebo kraslice nemáte vo zvyku robiť, môžete si ich vytvoriť z gombíkov alebo nafarbených cestovín. Veniec z vajíčok, ktorý sa nikdy nerozbije ani nepukne? Prečo nie, vzory si môžete vytlačiť alebo nakresliť, ako podklad venca použite papierový tanier, na ktorý potom tieto papierové vajíčka prilepíte. 

 

Zdroj: farmfoodfamily.com

Zdroj: diycandy.com

Zdroj: thebestideasforkids.com / diycandy.com

 

Mrkva namiesto vázy

Z farebného papiera si vytvorte kornútok, do ktorého následne môžete vložiť sušené listy alebo bylinky. 

 

Zdroj: thistinybluehouse.com

 

Zajačiky 

Veľkonočného zajačika si nemusíte vyrábať vždy iba z papiera, môžete na to použiť aj staré ponožky naplnené ryžou či šišky, ktoré nájdete v lese. Ak sa rozhodnete pre tých papierových, nezabudnite ich vyzdobiť, dať im ušká, chvostíky vyrobené z priadze a vatu použiť ako nos. 

 

Zdroj: diycandy.com

Zdroj: simpleeverydaymom.com / farmfoodfamily.com / thistinybluehouse.com

 

Bahniatka vo váze

Na papier si deti nakreslia alebo nalepia vázu a namaľujú halúzky, na ktoré potom lepia kúsky vaty. 

 

Zdroj: thebestideasforkids.com

 

Zaváraninové poháre 

Ak máte doma poháre nazvyš, dajte ich deťom pokresliť. Potom ich môžete využiť na cukríky, či popchať do nich halúzky, na ktoré si deti môžu povešať kraslice, ktoré si vyrobili.

 

Zdroj: thistinybluehouse.com / thecraftedlife.com

Čítajte viac o téme: Kreativita, Vyrob si sám
Zdieľať na facebooku