10 tipov na hry pre deti v prírode

Veselé aktivity, ktoré budú vaše deti baviť celý deň.
Veselé aktivity, ktoré budú vaše deti baviť celý deň. / Zdroj: unirazi.com

Teploty vonku nám už vôbec nepripomínajú jar, ale skôr tie najhorúcejšie letné mesiace. Čo ale s deťmi, ktoré chcú stále sedieť iba pred televízorom či počítačom a ani slnečné lúče ich nedokážu vylákať von na záhradu? Pripravili sme pre vás zopár tipov na vonkajšie aktivity, ktoré deti doslova vyženú von a vyčaria im úsmev na tvári.

 

Hra Twister

Zdroj: justimagine-ddoc.com

 

Je twister vaše obľúbená hra, no von ju nechcete ťahať? Nevadí, jej prírodnú verziu si môžete ľahko urobiť na trávniku. Postačí vám stará krabica, z ktorej si spravíte šablónu na kruhy a podľa nej budete sprejovať. Kto kde má dať nohy či ruky si už vymyslíte sami, a možno sa zabavíte lepšie ako pri Twisteri v obývačke.

 

Hra preliezanie špagátov

Zdroj: listotic.com

 

S touto aktivitou by ste mali ísť do lesa alebo do parku, pretože na ňu budete potrebovať veľa stromov. Z domu vám postačia iba špagáty, ktoré rôzne poprivezujete na stromy a deti ich budú preskakovať alebo podliezať. Dôležité je, aby sa deti špagátov nedotýkali.

 

Hra praskanie balónikov

Zdroj: listotic.com

 

Pôjde o jednu z tých osviežujúcejších aktivít. Budete potrebovať veľké množstvo balónikov a šípky. Balóniky môžete do 1/3 napustiť vodou a pripevniť na drevenú dosku. Deti potom budú hádzať do balónikov šípky, kto viac trafí ten vyhráva.

 

Gigantický šach

Zdroj: diys.com

 

Poďme si zahrať šach, pri ktorom sa musíme aj hýbať! Šachovnicu môžete nastriekať na trávnik alebo nakresliť na veľkú plachtu. Figúrky si môžete vyrobiť z kartónov a nafarbiť. Takto jednoducho vyrobený šach môžete hrávať pri grilovačkách alebo len tak, keď si budete chcieť oddýchnuť.

 

Zábava s chodúlmi

Zdroj: hm.com

 

Ostáva vám doma množstvo plechoviek od farieb alebo iných prípravkov, ktoré často používate? Môžete ich použiť ako chodúle pre deti. Plechovky stačí iba nafarbiť a poprípade ozdobiť. Do plechoviek ešte treba spraviť dierky, cez ktoré pôjde šnúrka, aby si deti mohli pomáhať pri chodoní.

 

Prelievanie vody

Zdroj: unirazi.com

 

Aktivitka, ktorá vaše deti počas horúcich dní príjemne osvieži. Nielen, že je zábavná, ale príprava na ňu nie je nutná. Deti len vezmú do rúk naplnené vedierka vodou, postavia sa do radu a prelievajú si vodu.

 

Hra pozor na loptičky

Zdroj: diyncrafts.com

 

Ďalšia veľmi zábavná a obľúbená hra pre vaše deti. Na túto aktivitu už treba menšiu prípravu. Z pletiva si zostavte komín, do ktorého nasypete loptičky. Predtým si však, nachystajte nejaké drevené paličky, ktoré do pletiva nastrkáte tak, aby loptičky napadli na zem. Deti tak budú vyberať paličky a snažiť sa, aby žiadna loptička nepadla na zem.

 

Hra s jedením šišiek

Zdroj: laurenmckinsey.com

 

Tejto hre sa potešia asi všetci - tí mladší, ale starší. Kto by si nechcel chytiť šišku? V prvom rade treba šišky nakúpiť, a zavesiť ich na strom. Potom sa môžu všetci pretekať, kto viac šišiek chytí a zje. Pozor ale, aby vás neboleli od toľkých šišiek brušká.

 

Trafte cieľ

Zdroj: listotic.com

 

Na túto aktivitku vám postačí nejaká stará palchta, do ktorej môžete vyrezať rôzne otvori. Pri každý otvor napíšte číslo, teda počet bodov, ktoré môžu deti získať, ak sa trafia. Potom stačí už len lopta a sledovať, ako sa deti snažia nahrať, čo najviac bodov.

 

Chytanie rybičiek

Zdroj: lapalettedejeux.fr

 

Chytanie rybičiek pozná asi každý z nás. No však nemusia to byť obyčajné rybičky, ktoré budú deti chytať z bazénika. Môžete si napríklad do kociek navŕtať háčiky, kocky môžete mať rôznych farieb. Deti môžu jednotlivé kocky triediť podľa veľkosti, farieb a možno ak použijete aj iné tvary, tak aj podľa nich. Je len na vás, či si urobíte klasické rybičky, alebo také, ktoré nemá zatiaľ nikto iný.

Zdieľať na facebooku