10 tipov na ručne vyrobené vianočné darčeky

Vianočné darčeky, ktoré zvládnete vyrobiť sami v pohodlí domova.
Vianočné darčeky, ktoré zvládnete vyrobiť sami v pohodlí domova. / Zdroj: kreativity.info

Štedrý deň je už za rohom a možno viacerí z vás ešte nemajú pokope všetky darčeky pre svojich najbližších. Neviete, čo kúpiť? Nevadí, skúste im vyrobiť niečo vlastnoručne doma. Prinášame vám zopár tipov na darčeky, ktoré potešia každého a zvládnu ich vyrobiť aj vaše deti.

 

1. Brmbolcové vianočné stromčeky

Farebná ozdoba, ktorá poteší nejedno oko. Na výrobu stromčeku môžeme použiť zvyšky vlny, z ktorých vyrobíme brmbolce a prilepíme ich na kornút vytvorený z papiera. Na dozdobenie môžeme použiť korálky alebo iné farebné dekorácie.

Postup na výrobu nájdete aj tu: www.kreativita.info

 

2. Rámček na fotku

Kto by nemal rád spoločné fotografie? Rámček je ideálnym darčekom pre babičku, či dedka.

Je množstvo spôsobov, ako sa rámčeky dajú vyrábať. Na výrobu môžeme použiť kartón, starý rámček, ktorý by sme chceli zmodernizovať alebo iný tvrdý papier. Fantázii sa medze nekladú, a preto je len na nás, ako si ho ozdobíme. Použiť môžeme takmer všetko od starej záclony, stužky cez korálky, nálepky, či dokonca aj vodové farby.

Postup na výrobu nájdete aj tu: www.novynabytok.sk

 

3. Maľované hrnčeky

Darček, ktorým deti potešia ktoréhokoľvek člena rodiny a navyše sa veľmi ľahko vyrába. Budete potrebovať špeciálne fixky na keramiku alebo farebné laky na nechty, ktoré môžu deti nanášať pomocou štetcov.

 

4. Náramky a náhrdelníky

Tieto darčeky potešia nejednu ženu. Pozor si dajte hlavne na výber vkusných a pekných korálok, ktoré potom pospájate do rôznych vzorov drôtikom alebo špeciálnou šnúrkou.

Postup na výrobu nájdete aj tu: artmama.sme.sk

 

5. Svietniky

Opäť ide o jeden z veľmi jednoduchých, no zároveň efektných darčekov. Na svietniky budeme potrebovať nejaké priehľadné vázy alebo zaváraninové poháre, do ktorých neskôr vložíme kávové zrná, piesok alebo sušené kvety. Na vrch pridáme sviečku a moderný svietnik máme hotový.

Postup na výrobu: www.cif.sk

 

6. Netradičná šperkovnička

Na takúto šperkovničku vám postačí doska, ktorú stačiť oblepiť lepiacou tapetou alebo servítkovou technikou. Na ňu postupne v rovnakom rozostupe pribijeme klinčeky, na ktoré sa môžu zavesiť náramky alebo náhrdelníky.

 

7. Antistresová loptička

Loptička, ktorá poteší každého. Na výrobu loptičku budeme potrebovať priehľadné tekuté lepidlo, trblietky, balónik, farby a vodu.

 

Postup na výrobu nájdete aj tu:

 

 

8. Origami anjelik z papiera

Na túto nádheru budeme potrebovať množstvo trpezlivosti a kancelárskeho papiera. Anjela budeme robiť pomocou techniky origami.

 

Postup na výrobu nájdete aj tu:

 

 

9. Ponožkové zvieratká

Klasika, ktorá asi nikdy neomrzí. Zatúlané ponožky, zopár kusov látky, ihla s niťou a darček sa môže začať vyrábať.

Postup na výrobu: artmama.sme.sk

 

10. Šumivé bomby do kúpeľa

Darček, ktorý poteší po dlhom a náročnom dni. Vôňa, ktorá osvieži celú kúpeľňu, oleje pohladia pokožku a samotné šumenie upokojí.

 

Postup na výrobu:

 

Zdieľať na facebooku