Najlepšie filmy o vzťahoch, ktoré vás naučia, že hoci sú krásne, nie sú jednoduché

Top filmy o komplikovanej láske a vzťahoch, ktoré by ste mali vidieť.
Top filmy o komplikovanej láske a vzťahoch, ktoré by ste mali vidieť. / Zdroj: reprofoto YouTube

Mnohé vzťahy nie sú práve prechádzka ružovou záhradou. Tieto filmy vyobrazujú lásku presne takú, aká je. Krásna, komplikovaná, no často aj nešťastná.


Vzťahy sú komplikované. Väčšina filmov ich však zobrazuje často až rozprávkovo, napriek tomu, že realita je omnoho komplikovanejšia. Avšak nie všetky filmy sú rovnaké. Niektoré zobrazujú vzťahy aj také, aké skutočne sú. Komplikované, krásne, šťastno-nešťastné, ktoré nie sú vždy prechádzka ružovou záhradou.

 

500 dní so Summer

Romantická komédia, ktorá rozpráva príbeh muža, zamilovaného do ženy, ktorá neverí na pravú lásku. Tom hľadá svoju životnú lásku, až sa zamiluje do novej kolegyne Summer. Avšak tak, ako je to v skutočnom živote a nie všetky lásky končia šťastne, rovnako je to aj v príbehu Summer a Toma. Väčšina z nás bola niekedy zaľúbená do niekoho, kto to nebral vôbec vážne. Film zobrazuje 500 dní nezvyčajného vzťahu, ktorý si prechádza svojimi svetlými, ale aj tmavými momentmi. Príbeh muža s hlavou v oblakoch a cynickej ženy sa stal kultovým, v súčasnosti patrí medzi najobľúbenejšie porozchodové filmy.

 

 

Na dotyk

Tento film sa  dotýka témy, ktorá je nám všetkým nepríjemná, a to je partnerská nevera. Ide o sarkastický pohľad na súčasné vzťahy, zobrazené v osudoch štyroch obyvateľoch Londýna, ktorí sa náhodne stretávajú. Vzťah medzi dvomi pármi sa stane zaujímavý v bode, kedy Larry trávi čas s Alice aj Annou, a Dan taktiež trávi čas s obidvomi z nich. Film s Juliou Roberts v jednej z hlavných úloh nevykresľuje lásku s ružovými okuliarmi, ale skôr ako deštruktívnu hru plnú zrady.

 

 

Úplní cudzinci

Taliansky film o skupine priateľov, ktorí sa stretnú pri spoločnej večeri. Dôverne sa poznajú už celé roky a pri večeri vznikne nápad zdieľať všetku komunikáciu na mobilných telefónoch, ktorá nastane počas večere. Niektorí s nápadom súhlasia ihneď, niektorí sa zdráhajú, nakoniec však všetci súhlasia. Film odhaľuje to, koľko skutočne vieme o svojich najbližších, koľko môžeme vedieť na to, aby sme boli stále blízkymi, ale aj to, koľko v skutočnosti pred sebou tajíme.

 

 

Ako prísť o muža za 10 dní

Na úplnom začiatku bola kniha, ktorá sa zaoberá tým, ako sú ľudia pri novom vzťahu nerozhodní. Film s Kate Hudson v hlavnej úlohe rozpráva príbeh redaktorky Andie, ktorej úlohou je napísať reportáž, ako odohnať od seba aj toho najviac zamilovaného chlapa za 10 dní. Andie si na túto úlohu nájde agenta reklamnej agentúry Benjamina. On sa však stavil so svojím šéfom, že sa do neho zamiluje akákoľvek žena už za 10 dní. Nejedná sa však o náhodou, Andie a Benjamin sú obeťou škodoradosti. Ako sa im podarí dokončiť ich úlohy?

 

 

Juno: Nezrelá na dieťa

Tento film rozpráva príbeh o tehotenstve šestnásťročnej stredoškoláčky Juno. Otcom dieťaťa je však niekto, koho ona nepovažuje za priateľa. Juno sa snaží riešiť situáciu po svojom a dieťaťa sa zbaviť, avšak pred potratom stretne kamarátku, ktorá je zásadne proti potratom a Juno zmení svoj názor. Rozhodne sa dať dieťa na adopciu mladému manželskému páru. Film zobrazuje dospievanie Juno, emócie, ktorými si prechádza, ale aj nerozhodnosť.

 

 

Blue Valentine

Film zobrazuje príbeh o nájdenej aj stratenej láske. Mladý pár sa snaží zachrániť rozpadajúce sa manželstvo jednou nocou bez dcéry. Vo filme sa prelínajú momenty zo súčasnosti a spomienky. Je portrétom rozpadajúcej sa lásky, nesplnených sľubov a zármutku. Často si totižto myslíme, že láska vydrží večne, no realita býva niekedy aj iná.

 

 

Stratené v preklade

Tokio je mestom, kde je jednoduché zostať v anonymite. Pre dvoch Američanov, ktorí sa tu náhodne stretnú, je to cudzie, zábavné a fascinujúce mesto. Herec Bob natáča reklamu a Charlotte sprevádza manžela. Obidvaja majú pocit, že do Tokia nepatria, ničomu nerozumejú a trpia nespavosťou. Ich náhodné stretnutia a spoločne strávené chvíle im pomáhajú necítiť sa až tak osamelo.

 

 

Jeden deň

Príbeh dvoch priateľov Emmy a Dextera je založený na medzinárodnom bestselleri s rovnomenným názvom od autora Davida Nichollsa. Anne Hathaway  v úlohe Emmy stretáva Dextera na večierku po promócii na univerzite. Cítia k sebe vzájomné sympatie, avšak zostanú priateľmi. Film zobrazuje 15. júl každý rok počas nasledujúcich dvadsiatich rokov od ich spoločného stretnutia, to, ako sa zmenili, na ich úspechy a zlyhania, šťastné a nešťastné lásky. Až po mnohých rokoch si Dex a Emma uvedomia že to, čo hľadali, mali celý čas priamo pod nosom.

 

Čítajte viac o téme: Film
Zdieľať na facebooku