Ako prejaviť vo svojom živote to, čo skutočne chcete?

  Foto: Pexels

Manifestácia je základnou myšlienkou, že svoje ciele a túžby môžete dosiahnuť pozitívnym myslením a silou vôle. Prejaviť niečo znamená premeniť svoje sny, ciele a túžby na skutočnosť tým, že veríte, že ich môžete dosiahnuť. Myšlienka je taká, že ak uveríte, že niečo dokážete a zameriate svoje myšlienky a energiu týmto smerom, skutočne to dokážete. Napríklad namiesto myslenia „Toto je môj vysnívaný dom, ale nikdy si ho nebudem môcť dovoliť“, môžete zmeniť svoj myšlienkový proces na „Toto je môj vysnívaný dom a budem tvrdo pracovať, aby som v ňom raz mohol bývať,“ pomôže premeniť tento sen na skutočnosť. Môžete to aplikovať na akúkoľvek oblasť svojho života, či už je to vaša kariéra, rodina, priateľstvá, vzťahy, financie, zručnosti, cestovanie, zdravie alebo domov.

 

Ako funguje manifestácia?

Manifestácia je založená na sile pozitívneho myslenia a zákone príťažlivosti. 

 

Sila pozitívneho myslenia

Naše myšlienky sú neuveriteľne silné a môžu hrať hlavnú úlohu pri určovaní smeru nášho života. Pozitívny prístup vám môže pomôcť prekonať vaše obavy a strach, aby ste mohli siahnuť po tom, čo chcete. Pevná viera, že dokážete dosiahnuť svoje ciele, vám môže pomôcť zamerať vašu energiu a činy na ne. Táto viera vám môže pomôcť dopracovať sa k vašim cieľom a prekonať akékoľvek obavy alebo pochybnosti o sebe, ktoré vás môžu brzdiť, alebo ešte horšie, brániť vám v tom, aby ste sa o to ani nepokúsili. Aj keď neexistujú žiadne záruky, máte oveľa väčšiu šancu na úspech, ak veríte, že niečo dokážete, a zameriate sa na to, aby ste to dosiahli.

 

Zákon príťažlivosti

Zákon príťažlivosti hovorí, že to, na čo sa sústredíte, pritiahnete do svojho života. Napríklad, ak vás niečo skutočne zaujíma, pravdepodobne si o tom prečítate alebo sa dozviete viac. Môžete sa dokonca pripojiť k skupinám alebo spoločnostiam, ktoré s tým súvisia. Ľudia s podobnými záujmami spoznajú vaše nadšenie. Vybudujete okolo toho sieť spojení. Preto, ak sú v tomto priestore nejaké príležitosti, je pravdepodobnejšie, že ich objavíte, ako niekto, kto o tento priestor nemá žiadne znalosti alebo záujem. Budete mať lepšiu pozíciu na využitie týchto príležitostí. Ľudia vás môžu dokonca osloviť, aby vám ponúkli príležitosti.

 

Techniky manifestácie, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť to, čo v živote chcete

Vizualizácia alebo meditácia

Vizualizácia vás naučí sústrediť sa na to, čo je pre vás dôležité. Najprv si napíšte svoj cieľ, ideálnu budúcnosť alebo zámer so špecifikami zahŕňajúcimi všetkých 5 zmyslov. Predstavte si emócie spojené s vaším úspechom – aký je to pocit mať to, čo chcete? Potom sa pohodlne usaďte na tichom mieste, zatvorte oči a nechajte sa vidieť svoju budúcnosť. Skúste si vizualizovať dvakrát denne celkovo asi 10 minút. Vizualizujte kedykoľvek počas dňa.

 

Denník vďačnosti

Vďačnosť zvyšuje vaše vibrácie a pozitívnu energiu, ktorú vydávate. Vyhraďte si nejaký čas na denník – stačí 15 minút denne počas 3 alebo viac dní v týždni. Keď si budete písať denník, uveďte 5 vecí, za ktoré ste vďační. Môžu byť malé („Počasie bolo dnes také pekné“) alebo veľké („Prijali ma na medicínu“). Nie je nič také malé, za čo by sme mohli byť vďační.

 

Manifestačný denník

Posilňuje vaše myslenie zamerané na budúcnosť. Pred zapisovaním do denníka si nájdite chvíľu na to, aby ste si predstavili, ako dosahujete svoj cieľ. Potom predstierajte, že ste to dosiahli, a napíšte si svoj denník v prítomnom čase, ako keby ste už žili svoje sny. Napíšte o tom, aký je to pocit uspieť a aký je váš život, čo najpodrobnejšie. Skúste si písať denník asi 15 minút v kuse, niekoľkokrát počas týždňa. Majte samostatný denník manifestácie, ktorý je určený len pre vaše vízie, a namiesto vedenia digitálneho denníka píšte svoje záznamy ručne. Táto technika pomáha vášmu podvedomiu zoznámiť sa s tým, aké to je dostať to, čo chcete. Vďaka tomu sa vaše sny cítia ako realita, takže je menej desivé ich napĺňať.

 

List od vášho budúceho ja

Toto cvičenie vám pomôže stelesniť váš budúci úspech už dnes. Predstavte si, že o desaťročia v budúcnosti žijete svoj vysnívaný život. Vezmite si pero a papier a napíšte list od svojho budúceho ja svojmu súčasnému, v ktorom vyrozprávate, ako ste sa tam dostali. Odolajte nutkaniu upraviť sa a porozprávajte sa o čomkoľvek, čo vám pomôže dosiahnuť vaše ciele. Píšte v minulom čase, akoby sa tieto veci už stali. Opakujte toto cvičenie vždy, keď sa cítite zaseknutý alebo potrebujete zvýšiť morálku, keď pracujete na manifestácii svojho cieľa.

 

Skúšanie nových vecí

Vystúpenie zo svojej komfortnej zóny vám otvára nové príležitosti. Napíšte si zoznam vecí, ktoré ste nikdy nerobili alebo ste z toho nervózni – môžu to byť čokoľvek od nového účesu až po otvorenie vlastného malého podniku. Potom sa zamyslite nad tým, prečo ste tieto veci nikdy nerobili. Keď zistíte, odkiaľ pochádzajú vaše sebaobmedzujúce presvedčenia, stanovte si niekoľko malých cieľov, aby ste ich spochybnili a dokázali sami sebe, že ste schopní všetkého, na čo si zaumienite.

 

Kľúčom k dosiahnutiu cieľa je vytvorenie plánu na jeho uskutočnenie. Vaše ciele a sny sú len nápady, kým ich neuskutočníte. Premýšľajte o tom, čo chcete, a potom to rozdeľte na menšie čiastkové kroky (ako sú odrazové mostíky k vašej konečnej túžbe). Stanovte si menšie ciele , ktoré sú špecifické, merateľné, dosiahnuteľné, relevantné pre vaše túžby a časovo ohraničené, aby ste mohli začať svoj pokrok.

Zdieľať na facebooku