Deň detí: Ako ho môžete stráviť so svojimi deťmi?

Deň detí môžete osláviť rôznymi krásnymi spôsobmi.
Deň detí môžete osláviť rôznymi krásnymi spôsobmi. / Foto: Pexels

O pár dní tú máme Deň detí. Oslávte ho spoločne a nezabudnuteľne. 

 

Jedným z najpamätnejších a najkrajších dní v roku pre dieťa je práve Deň detí, ktorý je venovaný výlučne deťom. Tento prvý júnový deň je jedinečný a dáva vám a vášmu dieťaťu príležitosť na spomienky na celý život. Ak by ste radi naplánovali niečo špeciálne a jedinečné, pripravili sme pre vás niekoľko zábavných tipov na aktivity, ako osláviť deň detí.

 

Urobte si piknik

Oslávte tento výnimočný deň so svojimi deťmi a starým dobrým piknikom v parku. Každý má rád pikniky, ale piknik na deň detí je o rodine a trávení času s vašimi deťmi. Môžete pripraviť ich obľúbené jedlo.

 

Choďte na turistiku

Niektoré z najlepších spomienok, ktoré sa dajú vytvoriť, sú tie východy alebo západy slnka nad vrcholom hory. Vezmite ich na ľahkú túru tento deň detí a urobte si piknik na vrchole hory alebo kopca. Pred cestou späť sledujte východ alebo západ slnka na vrchole. Zastavte sa v miestnej reštaurácii a objednajte si niektorý z obľúbených dezertov vašich detí.

 

Choďte kempovať

Deň detí je o zábave. Naplánujte kemping na jednom z vašich obľúbených rodinných miest na noc pod hviezdami. Vezmite si nejaké občerstvenie a marshmallow na opekanie pri ohni.

 

Urobte si filmový maratón

Je málo vecí, ktoré deti bavia viac ako dobrý film. Zorganizujte pre svoje deti filmový maratón s premietaním ich obľúbených filmov, pukancami a dekou. Toto sú spomienky na deň detí, ktoré trvajú a sú tie najvýnimočnejšie.

 

Nechajte prekvapenie pod vankúšom

Keď budú v noci spať, pokojne im vsuňte malé prekvapenie na Deň detí pod vankúš, úhľadne zabalené a s nápisom „ Všetko najlepšie k dňu deti “Darček nemusí byť drahý, klasické detské knižky alebo sada farbičiek, ich obľúbená čokoláda. Dôležitá je myšlienka. Pozorovať, ako sa ich tvár rozžiari, keď objavia darček pod vankúšom, bude skvelým potešením pre nich aj pre vaše oči.

 

Usporiadajte párty v kostýmoch

Nie je veľa aktivít, ktoré sú pre deti také zábavné alebo kreatívne ako párty v kostýmoch. Sledovať tých najmenších, ako sa obliekajú do svojich obľúbených postáv, tancujú, spievajú, jedia tortu, hrajú zábavné spoločenské hry, nemá veľa nevýhod. Pamätajte, že takáto párty by mala byť založená na témach ku dňu detí. 

 

Hľadanie pokladu

Hľadanie pokladu je o hľadaní nejakého predmetu a jeho nájdení. Vonkajšia hra na hľadanie pokladu povzbudzuje deti k aktivite a objavovaniu. Hľadanie pokladu je zábavným a uspokojujúcim zážitkom pre deti všetkých vekových kategórií. Najprv naplánujte lov. Rozhodnite sa, kam skryjete poklad, nakreslite obrázky pre každú z indícií, ktoré vedú k pokladu. Ukryte poklad aj indície. Keď budete pripravení, povedzte im, že je čas na hľadanie pokladu. Dajte im prvú indíciu a povzbuďte ich, aby hľadali ostatné, kým nenájdu poklad.

 

Rozprávajte svoje príbehy

Rozprávanie pre deti nie je len skvelým spôsobom, ako ich zaujať, ale aj spôsobom, ktorý im prospieva v mnohých smeroch, ako je podpora ich kognitívneho rozvoja a zlepšenie ich jazykových zručností. Vek vášho dieťaťa je jedným z hlavných faktorov, ktorý rozhoduje o type príbehov, ktoré mu môžete rozprávať. Rozprávajte im príbehy z vášho detstva.

 

Vezmite ich na improvizovanú zmrzlinu

Kto by si nepochutnal na lahodnej zmrzline, aj keď to najmenej čakáte? Hneď ako sa vrátite z práce, povedzte svojim deťom, že ich vezmete na krátku prechádzku a keď budete vonku, prekvapte ich návštevou ich obľúbenej zmrzlinárne. 

 

Na raňajky podávajte dezert

Raz za čas je zábavné zabudnúť na rutinu a robiť niečo iné. Väčšina detí jedáva zdravé raňajky, ktoré im podávajú rodičia. Urobte výnimku na Deň detí a podávajte im dezert na raňajky - môže to byť nejaký lahodný banánový chlieb alebo muffiny poliate čokoládovou polevou, dokonca aj lahodná miska pudingu. Nie sú vyslovene nezdravé a je dobré si ich raz za čas dopriať.

 

Zorganizujte rodinnú talentovú show

Toto bude oslava Dňa detí, do ktorej sa zapojí celá rodina a bude to skvelý spôsob, ako sa spojiť. Dostaňte všetkých členov domácnosti do obývačky a požiadajte ich, aby predviedli nejaký talent, ako je spev, tanec, rečnenie, pantomíma a podobne. Môžete im to povedať vopred, aby mali čas sa pripraviť. Nechajte deti, aby tiež predviedli nejaké vystúpenie. Kamarátstvo medzi členmi rodiny, ktoré táto aktivita prinesie, bude pre nich nezabudnuteľným zážitkom.

 

Pizza párty

Zorganizujte pizza party, či už len v rámci rodiny alebo si pozvite ich kamarátov. Upečte alebo si objednajte obľúbenú pizzu vašich detí. Noc môžete ozvláštniť čokoládovou dezertnou pizzou. Uistite sa, že pizzu sprevádzajú hry, aby bola noc zábavná a výnimočná.

 

Zúčastnite sa špeciálnych podujatí

Pokiaľ nemáte dostatok času plánovať niečo veľké, využite ponuku nákupných centier, parkov a obchodov. Väčšina z nich má naplánované bohaté podujatia pre deti všetkých vekových kategórií.

Zdieľať na facebooku