Letná mediálna škola pre deti bude toto leto na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM

Letná mediálna škola na UCM v Trnave
Letná mediálna škola na UCM v Trnave / Zdroj: Bigstock

Trnava, 29. 6. 2020 – Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave otvára v júli letnú mediálnu školu. Určená je pre deti vo veku 8 – 14 rokov. Cieľom je deťom priblížiť, ako fungujú médiá a naučiť ich, ako sa vytvárajú mediálne obsahy.

 

Letná mediálna škola je súčasťou denného tábora, ktorý sa uskutoční od 27. do 31. 7. 2020. Prebiehať bude v priestoroch fakulty, fakultnom multimediálnom štúdiu a fakultných médií. Program je pripravený hravou formou a doplnený o športové aktivity. „Účastníkov prevedieme svetom printových médií, rozhlasového a televízneho vysielania. Pokúsime sa ich naučiť základy tvorby príspevkov, fotografovania, ale aj strihu zvuku a videa,“ vysvetľuje Slávka Grácová z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

 

Deti budú rozdelené do menších skupín. Každej sa budú lektori venovať individuálne. Skupiny budú mať svojho vedúceho a pomocných animátorov z radov pedagógov z FMK UCM v Trnave.

 

Projekt bude prebiehať jeden týždeň, počas ktorého sa účastníci zoznámia so vznikom médií od ich počiatku až po súčasnosť. Budú sa podieľať na príprave a nahrávaní rozhlasovej rozprávky, televízneho spravodajstva, či vlastného videoklipu. Zoznámia sa aj s tvorbou novín, prípravou reportáže a naučia sa, ako správne fotiť mobilom na sociálne siete. Výstupy, ktoré počas celého týždňa vytvoria, sa budú posledný deň premietať rodičom.

 

„Nielen dospelí, ale aj deti, prichádzajú denne do kontaktu s médiami. Okrem toho, množstvo informácií získavajú predovšetkým z internetu a sociálnych sietí. Je dôležité, aby mediálne obsahy neprijímali len pasívne, ale aby spoznali aj základné zásady ich tvorby a porozumeli zdrojom informácií,“ zdôraznila Ľudmila Čábyová, dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

 

Letná mediálna škola prinesie okrem praktických zručností aj množstvo športových a zážitkových aktivít. Konať sa bude podľa odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave. Na všetky deti bude počas celého trvania mediálnej školy dohliadať zdravotnícky pracovník.

Čítajte viac o téme: Mediálna výchova
Zdieľať na facebooku