Slováci najviac dôverujú učiteľom

Sponzorovaný článok
Podľa prieskumu Poštovej banky veria Slováci najviac učiteľom a lekárom.
Podľa prieskumu Poštovej banky veria Slováci najviac učiteľom a lekárom. / Foto: Poštová banka

Slováci najviac veria učiteľom a lekárom, najmenej politikom a vláde. Vyplýva to z prieskumu Poštovej banky, ktorá sa aj na základe týchto výsledkov rozhodla podporiť školy, pedagógov, aj žiakov prostredníctvom grantu Nápad pre školy. Tým najlepším rozdelí až 50 000 eur.

 

Učitelia v prieskume zvíťazili bez ohľadu na pohlavie, vek a stupeň vzdelania respondentov. Napriek dôležitosti ich povolania a vysokej spoločenskej hodnote, pedagógom stále chýba dostatočné docenenie, ako aj vhodné podmienky, ktoré by im uľahčili náročnú prácu. Poštová banka sa preto rozhodla podporiť učiteľov, školy, ale aj žiakov, aby mohli pokračovať vo svojej práci a vychovať z našich detí kvalifikovaných a rozhľadených ľudí. Prostredníctvom grantu Nápad pre školy prerozdelí medzi víťazné projekty, zamerané na nové formy vyučovania finančnej gramotnosti, dohromady 50 000 eur.

 

„Je nesmierne dôležité, aby sa deti naučili narábať s peniazmi, osvojili si základné pojmy a pravidlá sveta financií. Škola má deti naučiť aj praktickému zmýšľaniu, nielen mechanickému rátaniu čísel. Aj o tom je finančná gramotnosť,“  vysvetľuje Lýdia Žáčková, hovorkyňa Poštovej banky.

 

Foto: Poštová banka

 

Tisíce eur na finančné vzdelávanie

Za najlepší projekt finančného vzdelávania získa základná a stredná škola na prvom mieste po 10 000 eur. Ocenení na druhom mieste získajú po 4 000 eur, na treťom po 3 000 eur. Okrem toho, učitelia, ako garanti projektu finančného vzdelávania, dostanú podľa umiestnenia 1 000, 800 a 600 eur. Skrátka neprídu ani žiaci. Tí dostanú príspevok na školský výlet resp. na vzdelávanie mimo lavice v hodnote 900, 700 a 500 eur. O týchto odmenách bude hlasovať odborná porota.

 

To však nie je všetko. Základné a stredné školy budú môcť zabojovať aj o priazeň širokej verejnosti. Tá rozhodne o TOP projekte, za ktorý jedna základná a jedna stredná škola získa 3 500 eur. Viac sa dozviete na www.napadpreskoly.sk.

Čítajte viac o téme: Granty, Finančná gramotnosť
Zdieľať na facebooku