Vláda o zmenách v školstve len hovorí, no v skutočnosti sa nedeje nič

  Foto: Zuzana Gránska

21.6.2017

Bratislava 21. júna (TASR) – Učitelia opäť pôjdu do ulíc. Chcú upozorniť na to, že vláda o reforme školstva a skutočných zmenách k lepšiemu v tomto rezorte len hovorí, no v skutočnosti sa nedeje nič. Informovali o tom dnes predstavitelia Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU). Podujatie s názvom Prehliadka strateného času sa uskutoční 28. júna na Námestí slobody v Bratislave.
Ministerstvo školstva podľa ich slov predkladá nesystémové a nezmyselné opatrenia ako spojité písané písmo, zrušenie účelovej viazanosti príspevku na predškolákov v materských školách, tretia hodina dejepisu pre deviatakov, či zavedenie predmetu branná výchova. „Problémy v školstve sa odsúvajú. Frustrácia u učiteľov narastá,“ uviedol Branislav Kočan z ISU.
Učitelia upozornili, že minister od svojho nástupu nesplnil viacero sľubov. Zdôraznili, že platy učiteľov naďalej zaostávajú za priemerom krajín OECD. A bude to tak aj po avizovanom náraste platov, o ktorom hovorí ministerstvo školstva. Pedagógovia taktiež upozornili, že atraktivita učiteľského povolania je stále nízka a nenastal v tejto oblasti žiadny posun.
Podujatie sa začne o 15.30 h. Neskôr sa učitelia presunú do centra mesta, kde bude diskusia o situácii v školstve.

Čítajte viac o téme: Protesty | Štrajky, Reforma školstva
Zdieľať na facebooku