Škôlka littleBIG ponúka deťom kvalitné a inovatívne vzdelávanie

Sponzorovaný článok
Materská škola littleBIG na Kramároch ponúka deťom jedinečný vzdelávací progam.
Materská škola littleBIG na Kramároch ponúka deťom jedinečný vzdelávací progam. / Foto: littleBIG

25.8.2023 - Efektívnou spoluprácou medzi rodičmi a učiteľmi môže dieťa nástup do škôlky zvládnuť ľahšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Preto hľadajte škôlku, kde vášmu dieťaťu nebude nič chýbať, rozvinie svoju osobnosť, osvojí si nové zručnosti a naučí sa vnímať svoje okolie. Pred zápisom je podstatné vedieť i to, či škôlka spadá do siete materských škôl a spĺňa podmienky kvalitného vyučovacieho procesu. Byť súčasťou siete znamená, že škôlka je pod kontrolnou inšpekcie a musí spĺňať určité kritériá kvality.

 

Vyberte pre vášho budúceho škôlkara to najlepšie. Od momentu, kedy dieťa vkročí do škôlky, prechádza adaptačným procesom. Z bezpečného domáceho prostredia sa ocitne na úplne cudzom mieste plnom nových ľudí. Ako vybrať to najlepšie miesto pre svoje dieťa? 

 

Kvalitu škôlky potvrdili odborníci

Štátna školská inšpekcia hĺbkovo analyzovala výchovno-vzdelávací proces v škôlke littleBIG a tá získala výborné hodnotenie, čo zároveň potvrdilo, že v tejto škôlke deťom naozaj nič nechýba. Malých žiakov obohacuje podnetné prostredie späté s prírodou, profesionálny prístup zo strany pedagógov a dôkladná príprava žiakov na svet za bránami škôlky. 

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rodičom radí, aby si pred samotným nástupom do škôlky zariadenie dôkladne overili. Predtým, než si škôlku vyberú, treba zistiť, či škôlka spadá do siete škôl a školských zariadení. Nielenže škôlka littleBIG patrí do siete, ale s veľmi pozitívnym hodnotením uspela v pravidelnej inšpekcii. Nadpriemerné výsledky dosiahla najmä v oblasti kognitívneho a emočného rozvoja detí aplikovaním klasických aj inovatívnych metód vo vyučovacom procese. 

 

Materská škola littleBIG má svoje vlastné divadlo, kde sa organizujú rôzne krásne podujatia. / Foto: littleBIG

 

Malí škôlkari idú po stopách prírody  

Škôlka je situovaná hneď vedľa lesa a zakladá si na zážitkovom učení v priamom kontakte s prírodou. Pedagógovia v littleBig sú presvedčení, že upevňovanie vzťahu k prírode je jedným z hlavných pilierov rozvoja zdravej osobnosti dieťaťa. Prikrmovaním vtáčikov a lesných zvierat, lupou preskúmanými lesnými cestičkami si malí výskumníci vytvárajú vzťah k všetkému živému a cibria ochranársky inštinkt.  Svoje prírodné ,,ja‘‘ rozvíjajú aj pri sadení vlastných rastliniek, o ktoré sa musia postarať. Deti sa tak učia zodpovednosti a precvičujú manuálnu zručnosť. 

 

Vďaka mindfulness si deti užívajú viac radosti

Koncentrácia detí v posledných rokoch klesá najmä silným vplyvom nových technológií a zrýchleným životným štýlom. Naši pedagógovia si to uvedomujú, a preto s deťmi pravidelne realizujú mindfulness cvičenia. Ide o vedomé vnímanie seba a sveta okolo nás. Cvičenia zamerané na relax, kedy sa dieťa sa dostáva do fázy pokoja - prechádza do fyzickej a psychickej pohody majú dlhodobý efekt a pretrvajú aj v ďalšej etape života dieťaťa.

 

Počas vyučovania sa v škôlke littleBIG s deťmi venujú aj cvičeniu všímavosti, teda mindfullness. / Foto: littleBIG

 

littleBig je ZA otvorený dialóg s rodičmi 

Škôlka littlebig je miesto, kde sa deti radi vracajú a pedagógovia s deťmi intenzívne pracujú. Aj preto sa pedagogický tím neustále vzdeláva a pracuje na sebe. Dôležitým pilierom fungovania littleBig je otvorený dialóg s rodičmi. Škôlka organizuje pre rodičov interaktívne prednášky na dôležité témy týkajúce sa výchovy detí a od nového školského roka aj zážitkové workshopy.

V novom školskom roku si deti užijú ešte viac umelecko-terapeutických prístupov (muzikoterapia, arteterapia, canisterapia,...), pretože vieme aké je to pre ne obohacujúce. 

 

V škôlke máte dvere vždy otvorené. Od klasického čítania rozprávok až po interaktívne divadelné predstavenia i multisenzorickú miestnosť, to všetko a oveľa viac si môžete prísť pozrieť aj osobne do škôlky littleBIG na bratislavských Kramároch.  Neodkladajte výber škôlky na poslednú chvíľu a jedným klikom sa zapíšte na návštevu aj s vašou ratolesťou. Tím kvalifikovaných pedagógov vám ukáže, čo všetko dokáže škôlka 21. storočia. 

Zdieľať na facebooku