Využite online kurzy na maximum

  Foto: Pexels

Vzdelávacie kurzy, ktoré môžete absolvovať z pohodlia domova sú už teraz veľmi obľúbené. Ich popularita spočíva hlavne v tom, že si môžete vybrať z veľkej ponuky kurzov z rozličných oblastí a v mnohých prípadoch to môžete mať navyše zadarmo. Nechajte si poradiť od ostrieľaných absolventov a účastníkov kurzov, čím sa riadiť a ako sa na kurz prichystať.

 

1. Zabezpečte si kvalitnú technologickú výbavu.

Ak váš počítač funguje, ako sa mu zachce, nebudete sa vedieť sústrediť primárne na robenie kurzu. Uistite sa, že vám všetko funguje tak, ako má a že máte rýchle a bezproblémové internetové pripojenie, ktoré vám nevypadáva, nakoľko je to online kurz.

 

2. Majte sebadisciplínu a časový manažment.

Najčastejší zabíjač času je prokrastinácia. Musíte si vyhradiť čas výlučne na kurz a ten musíte denne dodržiavať. Ak si vyčlenite hodinu a pol denne alebo 5 hodín týždenne na kurz, snažte sa to dodržiavať. V opačnom prípade kurz nie je efektívny a ide to na úkor cieľa, ktorý ste si zadali. Kontrolujte, ako sa vám darí dodržiavať váš študijný plán, pretože nikto iný vás kontrolovať nebude.

 

3. Nájdite si pokojné miesto.

Na robenie kurzu treba ticho a kľud, aby ste sa vedeli sústrediť a aby ste neboli vyrušovaný. Nájdite si vhodné a pohodlné miesto a urobte si z neho akúsi vašu oázu ticha a pokoja.

 

4. Doprajte si aj oddych.

Časový manažment treba dodržiavať, avšak po dennej dávke robenia kurzu si doprajte prestávku a doprajte si odmenu v podobe oddychu. Treba si nájsť zlatú strednú cestu.

 

Ktoré sú najlepšie stránky ponúkajúce univerzitné vzdelanie?

 

MOOC kurzy (Massive Open Online Course – Hromadný otvorený online kurz) sú ponúkané veľkým množstvom stránok  zahraničných vysokých škôl a univerzít. Vybrali sme za vás niekoľko kurzov, ktoré ponúkajú elitné univertity.

 

Bezplatné kurzy na stránke Udemy

Cieľom stránky je „zdemokratizovať“ vzdelanie, aby sa všetci mohli učiť od svetových odborníkov. Udemy predstavil nový Faculty Project, v ktorom ocenení profesori z univerzít ako Dartmouth, Univerzita vo Virgínii alebo Northwestern Univerzita ponúkajú kurzy zadarmo.

 

Bezplatné kurzy Stanford Univerzity

Stanford ponúka širokú škálu kurzov od kvantovej mechaniky k budúcnosti internetu. Posledne bol jeden z najobľúbenejších kurzov „Úvod do umelej inteligencie“.

 

Kurzy od University of California, Berkeley

UC, Berkeley ponúka množstvo zaujímavých kurzov, počnúc všeobecnou biológiou až po ľudské emócie.

 

MIT online kurzy

Najprestížnejšia technologická výskumná univerzita Massachusettského technologického inštitútu sa tiež zaradila medzi poskytovateľov zaujjímavých kurzov.

 

Kurzy od Harvardu

Zaujímajú vás počítačové vedy? Radi čítate Shakespera? Ak áno, mali by ste navštíviť stránku vychýrenej Harvardskej univerzity, určite si na nej nájdete niečo, čo vás nadchne.

 

Online kurzy Univerzity Yale

Ak ste náhodou doteraz nenatrafili na záujímavý kurz z ponúkaných inštitúcii, dajte šancu ponuke ďalšej renomovanej univerzite.

Zdroj: geteducated.com, edudemic.com 

Zdieľať na facebooku