12 tipov na tvorivé vianočné darčeky pre deti, ktoré majú takmer všetko

Pozrite si výber hračiek, pri ktorých bude vaše dieťa zapájať fantáziu a zabaví sa celé hodiny.
Pozrite si výber hračiek, pri ktorých bude vaše dieťa zapájať fantáziu a zabaví sa celé hodiny. / Foto: Vnímavé deti

Každý rodič či starý rodič pravidelne pred Vianocami zháňa originálne hračky, ktoré by potešili najmenších v rodine. Často sa nám však zdá, že naše deti už majú doma všetky hračky sveta a vymýšľame, čím by sme ich ešte potešili. Ponúkame vám inšpirácie na originálne vianočné darčeky, ktoré nedostanete kúpiť len tak v hocijakom hračkárstve.

 

Doma na pieskovisku s Kinetic Sand

Deti vo veku od 2 rokov majú veľmi rady hru s pieskom. Na ihriskách sa najmä počas zimy s pieskom určite nezahrajú. Alternatívou je kinetický piesok, ktorý má zázračné vlastnosti - nikdy nevysychá a je „tekutý“. S ľahkosťou sa tvaruje a deti doslova fascinuje.

 

Pre malých majstrov

Každý malý chlapec rád niečo opravuje, montuje, vyrába. Práve pre chlapcov je určený drevený set s náradím, ktorý obsahuje farebné diely a náradie so zaoblenými hranami. Sada obsahuje drevený skrutkovač, kľúč či kladivko, množstvo dielov a podrobné návody.  Deti si môžu poskladať napríklad stoličku, žeriav, veterný mlyn, zvieratko a všetko ostatné, čo im ich vlastná fantázia dovolí.

 

Uši si bábiku či zvieratko

Vždy keď deti dostanú novú hračku, je to pre nich veľká radosť. Skúste im darovať aktivitu, ktorej výsledkom je vlastná hračka. Ušiť si svoju bábiku či zvieratko, s ktorým sa budú môcť hrať, je pre nich niečo výnimočné. Takúto hračku si budú určite viac vážiť. Balenia obsahujú bezpečné plastové ihly, dierkované kusy látky a podrobné návody. Deti si pri aktivite dokonale precvičia svoju jemnú motoriku.

 

LOGICO je super

Takto sme počuli hovoriť o LOGICU už nejedného rodiča, ktorý túto vzdelávaciu hru už pozná. Hra obsahuje modrý rámik s farebnými guľôčkami, pomocou ktorých deti pohybujú a riešia logické obrázkové úlohy. Rámik stačí mať doma jeden, potom už len vymieňať karty s obrázkami... V ponuke je 25 rôznych tém pre deti od 3 do 6 rokov. Deti spoznajú s LOGICO farby a tvary, číslice, ročné obdobia, vesmír, zvieratká z lesa či Zoo, rastliny, ľudské telo a ešte oveľa viac. LOGICO si rýchlo obľúbia a ani nespozorujú, že sa učia hrou.

 

Kreslenie krok za krokom Dessineo

Interaktívny stolík Dessineo, ktorý dieťa naučí kresliť krok za krokom podľa predlohy. Predloha je nakreslená na priehľadnej fólii, ktorá sa presvieti a premieta na papier. Takto dieťa jednoducho obťahuje línie, zdokonaľuje svoje grafomotorické zručnosti a vytvára vlastné obrázky. Dessineo obsahuje až 30 rôznych predlôh.

 

Voskovky Crayon Rocks v tvare kamienkov

Pri kreslení ešte chvíľu zostaneme. Máte doma malého umelca, ktorý rád kreslí? V tom prípade je vhodné dbať aj na správny úchop farbičiek. V tomto budú určite nápomocné prírodné voskovky Crayon Rocks v tvare kamienkov, ktoré vyvinuli špeciálni pedagógovia na nácvik správneho úchopu. Deti pri kreslení s voskovkami trénujú svaly prednej časti prstov. Voskovky sú primerane mäkké a zanechávajú jasné farebné stopy.

 

Magnety Grippies, ktoré deti fascinujú

Magnetizmus láka deti už od 1,5 roka. Pekné pastelové farby magnetických dielov, ktoré k sebe priťahujú biele „loptičky“, deťom ponúknu možnosti jednoduchých stavebných aktivít. Povrch dielov je pokrytý špeciálnym mäkkým silikónom s rôznymi reliéfmi na jednoduché uchopenie malými detskými rúčkami. Rodičia určite ocenia praktické balenie pre jednoduché uskladnenie magnetickej skladačky určenej pre deti už od 18 mesiacov.

 

PowerClix® – medzinárodne ocenené magnetické stavebnice

Stavebné diely PowerClix sú vyrobené v sýtych farbách z kvalitného priesvitného ABS plastu, v ktorom sú zaliate magnety. Zaujímavé tvary dielov umožňujú vytvárať akékoľvek 2D a 3D konštrukcie. Magnety sa navzájom priťahujú, nikdy sa neodpudzujú, limitom je len fantázia staviteľov. PowerClix® rozvíja jemnú motoriku, priestorové vnímanie, predstavivosť a matematickú gramotnosť v podobe geometrických tvarov.

 

Stabilné guľôčkové dráhy Hubelino

Nič deti nepoznajú lepšie, ako stavebnicu na princípe kociek. K tomu pridajme špeciálne diely na stavbu dráhy, po ktorej sa rýchlo kotúľajú farebné guľôčky. S návodom či bez neho, deti majú more možností postaviť si dráhy so zákrutami, prepadmi, križovatkami či premetmi guľôčok. Kvalitné stavebnice Hubelino sú kompatibilné s inými podobnými stavebnicami na princípe kociek.

 

Modelujte s hmotou Mad Mattr, ktorá nikdy nevyschne

Už nemusíte každú chvíľu nakupovať ďalšie a ďalšie balenie modelovacej hmoty. Hmota Mad Mattr vám nikdy nevyschne. Prekvapí vás svojou jemnou štruktúrou a ľahkou manipuláciou. Keď ju deti stláčajú, akoby sa im „vylievala“ z rúk, a keď si chcú niečo vymodelovať, hmota dokonale drží svoj tvar. Vyberte si z veľkej ponuky farieb ako aj doplnkových balení s rôznymi formičkami.

 

Lectron – zábavná angličtina

Aj angličtina sa dá učiť hrou. Vynikajúca hra Lectron podporuje rozvoj slovnej zásoby. Na obrázkových kartách je spracovaných dvanásť rôznych tém. Úlohou detí je nájsť správnu odpoveď na otázku a umiestniť modrú aj červenú koncovku na správne miesto. Ak je označená správna odpoveď, rozsvieti sa kontrolka.

 

Slizy a gély - bláznivá zábava do kúpeľa

Zábava počas kúpeľa môže byť pre deti nezabudnuteľný zážitok. Premeňte vodu vo vani na mazľavý farebný sliz či gél, v ktorom sa môžu deti bezpečne vyšantiť. Upozorňujeme však, že táto bláznivá zábava je pre deti naozaj vysoko návyková!

 

Viac zaujímavých rozvojových hier pre deti nájdete na www.vnimavedeti.sk.

Čítajte viac o téme: Hry pre deti, Hračky
Zdieľať na facebooku