Ako sa dá zistiť, že to partner s vami nemyslí vážne?

Niekedy je náročné zistiť, či to s vami váš partner myslí vážne alebo je to len dočasný vzťah, ale aj napriek tomu existujú určité signály, ktoré vám pomôžu odhaliť pravdu.
Niekedy je náročné zistiť, či to s vami váš partner myslí vážne alebo je to len dočasný vzťah, ale aj napriek tomu existujú určité signály, ktoré vám pomôžu odhaliť pravdu. / Foto: Bigstock

Ako môžete vedieť, či to s vami váš partner myslí vážne alebo je to len dočasný vzťah? Niekedy je ťažké to zistiť, ale aj napriek tomu existujú určité signály, ktoré vám pomôžu odhaliť pravdu.

 

Existuje množstvo znakov, ktoré dokážu odhaliť skutočné zámery muža. Je dobré tieto signály poznať, lebo vám pomôžu vytvoriť si lepšiu predstavu o vašom vzťahu a hlavne o jeho perspektíve. Pozrime sa na 9 znakov, ktoré naznačujú, že ste len dočasnou súčasťou života vášho partnera.

 

1. Nepredstavil vás rodine

Jednoznačným znakom toho, že sa váš vzťah mení na vážnejší, je stretnutie s rodičmi. Niekedy to môže trvať niekoľko mesiacov, ale môže to byť aj skôr, kým sa s rodičmi stretnete. Možno ste ho pozvali na večeru so svojimi rodičmi, ale nie je tam ani zmienka o stretnutí s jeho rodičmi. V takejto situácii musíte spozornieť. Ak ubehlo šesť až osem týždňov a vy ste sa nestretli so žiadnym z jeho priateľov, tiež je to signál, že to nemyslí s vami vážne, bez ohľadu na to, čo hovorí. To, čo človek robí a jeho činy, sú dôležitejšie ako to, čo hovorí o svojich cieľoch a zámeroch.

 

2. Váš partner nemá chuť plánovať

Váš nový partner znervóznie, keď máte chuť si naplánovať nejakú spoločnú akciu. Keď začnete hovoriť o zakúpení lístkov na koncert o pár mesiacov, nie si je istý, či bude môcť ísť. Ak začnete hovoriť o letnej dovolenke, zmení tému. Samozrejme, môže to byť spôsobené aj tým, že váš partner preferuje spontánnosť a nerád plánuje, ale tiež to môže byť signál, že nechce s vami veci plánovať vopred, lebo čaká aj na inú príležitosť.

 

3. Často sa odmlčí na dlhšiu dobu

Aj keď vám je spolu dobre a niektoré dni v mesiaci sa zdajú nádherné, zrazu príde doba, keď s aj niekoľko dní neozve. Keď sa znovu ozve, povie vám, že je zaneprázdnený prácou, rieši náročné projekty alebo musel súrne odcestovať do zahraničia. Muži, ktorí to s partnerkami myslia vážne, nemajú tendenciu odmlčať sa na dlhú dobu. Chcú byť s nimi čo najčastejšie, aspoň na pár minút denne i keď napríklad len prostredníctvom telefónu, keď to ináč nejde.

 

4. Jeho profil je v aplikácii stále aktívny

Ak sa s novou láskou stretávate viac ako pár týždňov, prežili ste spolu už veľa krásnych chvíľ, ale jeho profil je stále aktívny, a to napríklad aj počas vášho stretnutia, znamená to, že vzťah ešte stále neberie príliš vážne. Pravdepodobne si stále necháva ešte priestor na ďalšie nové príležitosti. Možno pre neho nie ste správnou ženou pre dlhodobý vzťah, ale práve v tomto období života je s vami šťastný. Samozrejme, zo sociálnej siete sa možno len zabúda vypnúť. Najlepšie je o tom všetko sa porozprávať.

 

5. Nemá rád pojmy priateľka a vzťah

Je milý, vtipný, pozorný a vy ho zbožňujete. Hovorí však, že nemá rád zbytočné slová charakterizujúce vzťah. Nechce používať slovo priateľka alebo vzťah, prípadne rozvod a nová svadba, ak randíte so zadaným mužom. Ak počujete podobné komentáre od svojho partnera, zbystrite pozornosť. Pravdepodobne to nemyslí vážne a neplánuje sa dlhodobejšie viazať.

 

6. Nepozve vás domov

Toto je klasický znak príležitostného vzťahu. Keď sa chce chlap stretnúť, snaží sa vymyslieť program mimo domu, nechce si vás pripustiť do svojho súkromia. Chce sa stretávať, lebo mu je s vami príjemne, ale momentálne sa nechce úplne viazať a jeho domov je posvätný.

 

7. Stretáva sa s vami len na miestach, kde vás nikto neuvidí ako pár

Tento typ muža vymýšľa stretnutia tak, aby ho v žiadnom prípade s vami nestretli známi, priatelia alebo rodinní príslušníci. Nechce sa dať prichytiť s vami preto, lebo v jeho živote je ešte ďalšia žena, prípadne manželka, s ktorou prežíva iba krízu, avšak nechce ju opustiť. Tento muž veľmi pravdepodobne váš vzťah neposunie na ďalšiu úroveň.

 

8. Práve sa s niekým rozišiel

Mnoho ľudí hľadá niekoho nového, kto by im pomohol prekonať rozchod. Snažia sa čo najskôr utrpenie z rozchodu prekryť novým vzťahom. Vnímajú to ako určitú metódu liečenia. A tak sa môžete pre niekoho stať dokonalým rozptýlením. Pravdepodobne bude snívať o tom, aby ste ho dostali cez túto jeho drsnú životnú  situáciu. Ocení hlavne váš zmysel pre humor a optimizmus. To, že má tento zámer, zistíte podľa toho, že sa nevie zbaviť minulosti, stále o nej rozpráva a vy sa stávate jedine ramenom, na ktorom môže plakať.

 

9. Jeho rozvod visí vo vzduchu

Rozvod môže trvať veľmi dlho a niekedy ani nemusí vôbec prísť. Môže si myslieť, že ste dokonalá žena, ktorá ho podporuje, zatiaľ čo on prechádza týmto svojím utrpením, ale vzhľadom na to, že utrpenie ho viac či menej pohlcuje, práve táto skutočnosť ho vyčerpáva a nemá dostatok energie na budovanie vzťahu s vami. Bohužiaľ, často sa stáva, že muž, ktorý sa práve ocitol na tejto emocionálnej horskej dráhe dočasne sa oprie o vaše láskavé srdce. Keď už je to všetko za ním, ľahko sa vás zbaví a zostanete pre neho len spomienkou, ktorá ho sprevádzala počas ťažkého obdobia. Preto by ste mali byť veľmi opatrná pri stretnutiach so ženatým mužom. Môže sa s vami rýchlo rozísť, len čo bude voľný. Prípadne sa môže pri vás len uistiť v tom, že svoju ženu miluje a vám poďakuje za spoločný čas.

 

10. Povedal, že nechce vážny vzťah

Niektorí muži si priami a úprimní a otvorene povedia, že nehľadajú dlhodobý a stabilný vzťah. Mnohé ženy sú tak veľmi zamilované, a tak sa rozhodnú ignorovať tieto informácie, užívajú si chvíle s partnerom a dúfajú, že časom svoj názor zmení. Môžete žiť s touto nádejou v srdci, ale ak sa po mesiacoch či nebodaj rokoch nič nezmení, nemali by ste byť smutná. Svoje predstavy vám totiž povedal hneď na začiatku vzťahu.

 


Zdroje:
Temporary in a mans life
Miroslava Holoubková: Kvalitní partnerské vztahy

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy
Zdieľať na facebooku