Rozvíjate ľúbostný vzťah online, no máte obavy? 10 znamení, že môže viesť k trvalej láske

Podľa najnovších zistení končí láska z internetu svadbou oveľa častejšie než klasické zoznámenie.
Podľa najnovších zistení končí láska z internetu svadbou oveľa častejšie než klasické zoznámenie. / Foto: Bigstock

V súčasnosti sa čoraz viac ľudí zoznamuje na internete. Niekto si vo virtuálnom priestore nájde kamarátov a niekto aj partnera či partnerku na celý život.

 

Lásku cez internet mnohí neberú vážne. Väčšinou to vnímajú ako úlet alebo hru s písmenkami. Lenže podľa najnovších zistení končí láska z internetu svadbou oveľa častejšie než klasické zoznámenie. Možno si už s virtuálnym priateľom či priateľkou píšete dostatočne dlho, ale ešte možno presne neviete, na čom vlastne ste. Pozrime sa na  spôsoby, vďaka ktorým sa dá zistiť, či to s vami človek, ktorého ste spoznali online, myslí vážne.

 

1. Neodmlčal/a sa na dlhú dobu

V online svete sa stretnete s mnohými ľuďmi. Niektorí sú čestní a úprimní, ale niektorí si v tomto svete robia len určitý prieskum, a tak dokážu zavádzať a klamať. Možno sa vám stane, že určitý človek zmizne aj na dva týždne a vôbec sa neozve. V takomto prípade by ste sa mali mať na pozore. Ak ste však dlhšiu dobu v kontakte s niekým, kto je konzistentný, dodržiava termín komunikácie, vie sa ospravedlniť v prípade, že sa určitú dobu z vážneho dôvodu neozval, tak to je človek, ktorý vysiela dobré signály. 

 

2. Máte chuť si písať aj o maličkostiach

Máte potrebu poslať niekomu správu o každej zábavnej veci, ktorá sa stane vo výťahu alebo v rade v obchode s potravinami? S nadšením čítate podobné správy, ktoré vám chodia od tej istej osoby? To je nádherné. Prečo? Pretože 90 percent udalostí v živote predstavujú práve tieto maličkosti. Pravdepodobne ste v kontakte s niekým, kto vie urobiť aj z malých a nepodstatných vecí zábavu. Je to niekto, koho pohľad na život a humor vás baví. A ak na niekoho myslíte, keď sa stane aj tá najmenšia vec, zrejme nejako upútal vašu pozornosť.

 

3. Rovnakým spôsobom definujete pojem partner - partnerka

Každý človek má určitú predstavu o partnerstve. Z tohto dôvodu je veľmi potrebné sa čo najčastejšie o tom rozprávať. Očakávania partnerov môžu spôsobovať problémy v situáciách, kedy jeden z partnerov cíti povinnosť naplňovať predstavy toho druhého. Inými slovami, jeden z partnerov sa cíti obmedzovaný vo svojich rozhodnutiach a nemá dosť priestoru na to, aby si splnil svoje vlastné priania. Prípadne na svoje vlastné potreby úplne zabúda v snahe vyhovieť partnerovým očakávaniam. Takýto vzťah nemôže dlhodobo fungovať. 

 

4. Nehanbíte sa za to, že ste sa stretli v online svete

Keď s niekým začnete tvoriť pár v reálnom svete a budete sa stretávať s rodinou, priateľmi a kolegami, musíte sa pripraviť na to, že ľudia sa vás budú pýtať, kde ste sa zoznámili. Ste pripravení povedať, že v online svete? Ak vám to obidvom nerobí problém povedať i to je ďalší pozitívny signál, že máte šancu vytvoriť trvalý vzťah.  Vždy pomôže otvorená komunikácia. Už v online priestore sa snažte komunikovať aj o týchto veciach, rozprávajte sa o svojich očakávaniach a zistite, či dokážete robiť kompromisy. Ak sa vaše kritériá takmer zhodujú, s najväčšou pravdepodobnosťou váš vzťah bude mať perspektívu.

 

5. Vaše varovania považujete za roztomilé

„Myslím, že by si mal vedieť, že príliš dlho premýšľam o veciach."

„Myslím, že by si mal vedieť, že veľa plačem.“ 

„Myslím, že by si mala vedieť, že hrám bláznivé násilné videohry."

Možno pri vašich rozhovoroch zaznejú aj takéto vety. Je to skvelý pocit, keď môžete niekomu povedať niečo, čo o vás predchádzajúci partneri (partnerky) považovali za zvláštne alebo otravné. Ak môžete niekoho pred niečím varovať a on (ona) vám povie, že mu (jej) to nepripadá zvláštne alebo problémové, ste na dobrej ceste. Navyše skutočnosť, že mu (jej)  to môžete povedať, znamená, že sa cítite vo vzťahu pohodlne a necítite stres.

 

6. Obaja ste sa rozhodli, že si vymažete profil z online zoznamky

Ak ste sa zoznámili vďaka online zoznamke, po určitej dobe, čo spolu strávite nejaký čas, sa obaja samostatne a bez nátlaku rozhodnete, že je čas zrušiť profil na online zoznamke. Ideálne je, keď nakoniec zistíte,  že ste k tomuto rozhodnutiu dospeli približne v rovnakom čase. Toto predstavuje veľký záväzok, lebo si uvedomujete odrezanie od možnosti stretnúť sa s mnohými ďalšími ľuďmi, o ktorých ste si mysleli, že môžu byť lepší ako súčasný partner (partnerka).

 

7. Stretli ste sa približne s rovnakým množstvom ľudí

Obaja ste sa za posledné tri mesiace osobne stretli približne s rovnakým množstvom ľudí z internetu. Ideálne by to nemalo byť viac ako 4-5 ľudí. Problémom môže byť to, ak jeden z vás stretol 3 ľudí a druhý 30. Psychológovia upozorňujú, že by to mal byť približne rovnaký počet. Táto rovnosť v úsudku, pokiaľ ide o online zoznamovanie, sa pravdepodobne môže premietnuť do úsudku aj v iných oblastiach života.

 

8. Máte približne rovnaký názor na samotu

Obaja si myslíte, že je dôležité byť single tri mesiace, šesť mesiacov alebo dokonca dva roky po ukončení vážneho vzťahu? To, akú dôležitosť niekto prikladá tráveniu času osamote medzi vzťahmi, hovorí o mnohých dôležitých črtách jeho osobnosti. Povie vám to, či je človek šťastný vo svojom individuálnom živote, teda nakoľko je naplnený svojou kariérou, spoločenským životom, svojimi záľubami a podobne. Nešťastný človek potrebuje vzťah len na to, aby vyplnil prázdnotu. Tiež vám to napovie, do akej miery dokáže byť človek nezávislý. Ak prijíma úplne v pohode, že je dlhší čas aj sám, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude silná a samostatná osobnosť. 

 

9. Smejete sa na rovnakých veciach

Ak sa dokážete smiať na rovnakých veciach s človekom, ktorého ste v online priestore, je to veľmi dobré znamenie. Z nejakého dôvodu existujú ľudia, pri ktorých sa cítime uvoľnene a dobre. Pre pohodu v živote je to veľmi dôležitá vec.

 

10. Túžite po reálnom stretnutí približne v rovnakom čase

Ak dospejete približne v rovnakom čase k rozhodnutiu, že sa chcete stretnúť v reálnom svete, to znamená, že konáte podľa rovnakého inštinktu. Vaše inštinkty reagujú na rovnaké podnety. Je pravdepodobné, že ak sa zhodujete v tomto bode, vaše načasovanie bude približne rovnaké aj vtedy, keď si poviete, že sa ľúbite alebo sa rozhodnete pre spoločný život pod jednou strechou.

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy
Zdieľať na facebooku