Chcete mať šťastné manželstvo? Inšpirujte sa párom, ktorý je spolu 72 rokov

Manželia Lombardiovci sú spolu viac ako 70 rokov. Vedia, čo drží ľudí spolu navždy.
Manželia Lombardiovci sú spolu viac ako 70 rokov. Vedia, čo drží ľudí spolu navždy. / Ilustračná foto: Power of Positivity

Aj v dnešnom modernom svete všetci chceme prežívať krásne vzťahy.  Všade hľadáme rady a ponaučenia, ktoré nám pomáhajú hľadať tie najoptimálnejšie cesty.  Snáď najlepšie nám môžu poradiť ľudia, ktorí sú spolu vyše 70 rokov. Pán a pani Lombardiovci sú jedným z najinšpiratívnejších a najsilnejších párov na svete. Vzali sa pred 72 rokmi a vybudovali si krásny vzťah založený na láske, dôvere, porozumení a priateľstve. Dnes sa ľúbia viac ako predtým, a to aj napriek tomu, že majú 95 rokov. Svetu dali niekoľko skvelých tipov pre udržanie vzťahu a každý, kto túži po dlhotrvajúcom zväzku, by mal venovať svoju pozornosť ich radám. V konečnom dôsledku, žiadna kniha, seminár či poradcovia nepomôžu viac ako reálne prežité skúsenosti. Čo odporúčajú mladým párom?

 

1. Vždy si stačí vybrať lásku

Niekedy sa to môže zdať ťažké, ale musíte sa zaviazať k spoločnej láske, aby váš vzťah dokázal prežiť.

 

2. Dávajte si navzájom komplimenty

Vzťahy môžu fungovať len vtedy, ak si budete venovať vzájomné komplimenty. Povedzte si každý deň niečo pekné.

 

3. Majte aktívny sexuálny život

Dotyk a intimita sú dôležité v každom zdravom a dlhodobom vzťahu. Dokonca aj keď nemáte sex príliš často, snažte sa, aby ste si našli čas na intimitu aspoň niekoľko nocí v týždni.

 

4. Žite v blízkosti rodiny

Musíte mať aj iné vzťahy vo svojom živote a nielen vzťah so svojím partnerom. Zostávajte nablízku svojej rodine a zdieľajte si zážitky a skúsenosti.

 

5. Jedzte zdravo a dajte si pozor na spotrebu cukru

Manželia Lombardiovci jazdia každý deň na bicykloch. Ak sa chcete naučiť, ako zostať zdraví, zostaňte aktívni a veľa sa hýbte. Obaja jedia každý deň varené jedlo a jedia striedmo.

 

6. Povedzte nie podvádzaniu

Podvádzanie dokáže zničiť aj tie najlepšie a najzdravšie vzťahy. Ak ste sa niekomu odovzdali, potom si vážte tento záväzok a nezahadzujte zlato za lacnú imitáciu.

 

7. Nechoďte spať nahnevaní

Hovorí sa, že len bozk, kedykoľvek sa budete cítiť rozrušení, urobí situáciu znesiteľnejšou. Nikdy by ste nemali ísť spať nahnevaní a pohádaní.

 

8. Výmena názorov neznamená, že vzťah je odsúdený na zánik

V priebehu svojho spoločného života si Lombardiovci určite zažili viacero hádok. Hovorí sa, že výmena názorov nastane v každom vzťahu, ale nemá oddeľovať dvoch ľudí od seba. Každý môže občas s niečím nesúhlasiť, ale rešpektovať toho druhého by sme mali vždy. Veď každý má právo na svoj názor.

 

9. Vážte si jeden druhého

Vo vzťahu je vždy dôležité, aby si ľudia vážili jeden druhého. A to aj v prípade, že so všetkým na sto percent nesúhlasíte.

 

10. Nezabudnite upratatovať

Manželia Lombardiovci veria, že by ste mali udržiavať svoj dom čistý a uprataný. V konečnom dôsledku neusporiadaný domov pravdepodobne odráža vnútorný chaotický život.

 

11. Rozhodnite sa byť dobrými rodičmi

Ak máte deti, zaobchádzajte s nimi s láskou a rešpektom, ktorú si odovzdávate navzájom. Poskytnite im kvalitné vzdelanie a netlačte ich do niečoho, čo naozaj nechcú robiť. Dovoľte im vybudovať vlastný život a rešpektujte ich rozhodnutia. Takto vás deti budú navždy milovať.

 

12. Majte vedľa seba partnera, ktorý zdieľa rovnaké názory na vieru

Alebo prinajmenšom podporuje vaše presvedčenia a dáva vám čas, aby ste im porozumeli.

 


ZDROJ: yourtango.comyoutube.com
Čítajte viac o téme: Manželstvo
Zdieľať na facebooku