Ako rozvíjať vzťah, keď je váš partner veľmi zaneprázdnený?

Zaneprázdnený muž vás neignoruje, má skutočne menej času než väčšina mužov, ktorý môže venovať vzťahu. Keď chodíte so zaneprázdneným mužom, musíte pochopiť, že nemôžete byť jeho jedinou prioritou.
Zaneprázdnený muž vás neignoruje, má skutočne menej času než väčšina mužov, ktorý môže venovať vzťahu. Keď chodíte so zaneprázdneným mužom, musíte pochopiť, že nemôžete byť jeho jedinou prioritou. / Foto: Pexels

Možno ste práve spoznali fantastického muža, ktorého veľmi milujete. Je tu však jeden problém. Má veľmi náročnú prácu, bez ktorej nedokáže existovať a málo času na vás. Milujete ho a nechcete vzťah ukončiť. Čo by ste mali robiť, aby ste boli vo vzťahu šťastná a netrápili sa?

 

Mnoho mužov venuje veľa času svojim vášňam, či už ide o prácu, koníčky alebo iné povinnosti. Možno sú  zaneprázdnení predovšetkým kvôli svojej kariére alebo náročnému štúdiu. Samozrejme, nemusí to tak byť. Môžu mať aj veľa sociálnych záväzkov alebo iných vecí, ktoré pravidelne robia. Sú to muži, ktorí vám možno nevenujú dostatok času, ale keď sa vám už venujú, cítite sa s nimi krásne a výnimočne. Vlastne kvôli tomu s nimi zostávate. Sú to tí muži, ktorí vám dokážu zabezpečiť starostlivosť, keď to naozaj potrebujete, vedia vám pomôcť a v rámci svojich možností vnímajú vaše potreby. Ale aj napriek tomuto všetkému sa občas možno cítite osamotené a túžite byť s partnerom viac. Vtedy prichádza úzkosť, trápenie alebo smútok. Treba na rovinu povedať, že ak chcete pokračovať vo vzťahu s takýmto mužom, je potrebné mať na to dobré nervy, výdrž, trpezlivosť a veľkú dávku tolerancie. Podstata vášho šťastia spočíva hlavne v tom, ako dokážete čo najlepšie využiť čas, ktorý s ním máte k dispozícii. Takže, čo robiť, aby ste sa netrápili, naďalej zostali v kontakte so svojou láskou, cítili sa dobre a dokázali držať krok s hektickým životom svojho partnera? 

 

Pozrime sa na  niekoľko tipov na randenie so zaneprázdneným mužom:

 

1. Úprimne hovorte o svojich potrebách

Sú vaše potreby uspokojené? Ste tiež zaneprázdnená osoba alebo vyžadujete viac času a pozornosti, ako vám môže poskytnúť zaneprázdnený muž? O svojich potrebách musíte úprimne hovoriť. Ak túžite prežívať viac času so svojím partnerom a on vám to nemôže dať, vzťah nebude fungovať. To je krutá, ale úprimná pravda. Musíte si uvedomiť, koľko času skutočne potrebujete s ním prežívať. Reálne zvážte svoje potreby. Nezabudnite však premýšľať aj nad tým, či tento typ muža vás urobí skutočne šťastnou. Premyslite si, ktoré aktivity môžete robiť aj bez neho a či máte  k dispozícii dostatok sociálnych kontaktov. Dokáže vám okrem partnera aj niečo iné robiť radosť? Nespoliehajte sa toľko na neho a snažte sa byť viac sebestačná, ak chcete zostať s ním. Ak dokážete s partnerom fungovať aj pri malom množstve spoločného času, vtedy má zmysel vzťah rozvíjať ďalej. Ak však nemôžete nájsť svoje šťastie so zaneprázdneným mužom, hľadajte ho s niekým, kto má viac času.

 

2. Buďte viac zaneprázdnená 

Toto je jedna z najlepších rád na randenie so zaneprázdneným mužom. Buďte teda aj vy zaneprázdnená. Takto s väčšou pravdepodobnosťou budete mať s týmto mužom šťastný a zdravý vzťah, ak ste na tom ako on a máte svoj vlastný bohatý a naplnený život. Stanovte si ciele a pracujte na ich dosiahnutí. Prežívajte čas s priateľmi a spoznávajte nových ľudí. Venujte veľa času veciam, ktoré vás nadchnú, aj keď je to zatiaľ len hobby. Vyhraďte si nejaký čas na starostlivosť o seba a naučte sa užívať si čas aj osamote. Pracujte na sebazdokonaľovaní a snažte sa byť najlepšou možnou verziou samej seba. Naplňte svoj deň vecami, ktoré vám prinášajú radosť. Myslite dopredu a pracujte na tom, čo v živote chcete, rovnako ako to robí váš partner. Ak sa máte neustále čím zaoberať, nebudete celé hodiny čakať len na to, kedy sa konečne ozve. Vďaka takémuto prístupu existuje väčšia pravdepodobnosť, že nájdete radosť vo vzťahu so zaneprázdneným mužom.

 

3. Nečakajte nemožné

Mali by ste si byť vedomá toho, čo od neho môžete očakávať a čo vám nemôže dať bez ohľadu na to, ako veľmi by chcel. Uvedomte si hlavne, či vám pomáha, keď máte skutočný problém a je vám k dispozícii, keď ho naozaj potrebujete, aby tu bol pre vás. Podporuje a utešuje vás? Stará sa o vás tak, ako len môže? Toto sú veci, ktoré od neho môžete a mali by ste očakávať. Ak však očakávate, že bude neustále nablízku a bude s vami celé hodiny telefonovať, nestane sa to. Buď upravte svoje očakávania, alebo si hľadajte iného partnera.

 

4. Zvážte, či vám dokáže prejaviť lásku

Ste s ním vo vzťahu šťastná a on vám dokáže prejaviť lásku, keď ste spolu? Máte pocit, že sa snaží nájsť si na vás viac času a vždy, keď môže, snaží sa byť s vami?  Zvážte, či vám prejavuje starostlivosť a rešpekt, alebo či sa neustále cítite ignorovaná a zanedbávaná. Nezostávajte vo vzťahu, kde nie sú naplnené vaše potreby, najmä ak nežiadate veľa.

 

5. Starajte sa o seba

Aj keď váš zaneprázdnený muž dokáže uspokojiť všetky vaše potreby, mali by ste sa snažiť uspokojiť ich aj sama. Naučte sa  o seba postarať aj bez cudzej pomoci. Robte si po svojom a urobte si radosť. Rozmaznávajte sa a uistite sa, že si prejavujete lásku. Nespoliehajte sa na muža a na to, že vás urobí šťastnou. Neurobí. Šťastnou sa môžete urobiť len vy sama. Majte svoj súkromný život, ktorý sa netočí len okolo neho a nečakajte, že on bude robiť veci za vás. Keď môžete využiť pomoc, požiadajte o ňu, ale keď môžete niečo urobiť sama, urobte to. Paradoxne, vaša hodnota v jeho očiach vďaka vašej samostatnosti ešte viac stúpne.

 

6. Myslite na budúcnosť

Prečo je váš partner taký zaneprázdnený? Jednou z možností je, že je tak trochu workoholik, ktorý sa zameriava na svoju kariéru v snahe vytvoriť lepšiu budúcnosť pre seba a pre vás. Uistite sa, že rozumiete jeho potrebe sústrediť sa na budúcnosť a myslieť dopredu. Máte vy dvaja podobné plány do budúcnosti? Ste na rovnakej vlne, pokiaľ ide o vaše ciele a životný štýl, ktorý chcete viesť? Váš partner je pravdepodobne zaneprázdnený, pretože sa zameriava na dosiahnutie svojich cieľov a na to, aby sa jeho sny stali skutočnosťou. To je obdivuhodné, preto sa ho snažte pochopiť a nech vám to pomôže pri vašej trpezlivosti. Majte však na pamäti, že môžete chcieť aj iný druh budúcnosti. Pozerajte sa teda dopredu a ak chcete zostať so zaneprázdneným mužom, snažte sa pracovať na spoločnej budúcnosti. Ak to tak necítite, nájdite si iného partnera. 

 

7. Vyjadrite svoju túžbu byť s ním viac

Aj keď je zaneprázdnený, tak môžete požiadať o viac času. Takže, ak nie ste spokojná s tým, ako sa veci majú, povedzte mu o tom. Dajte mu vedieť, že s ním potrebujete prežívať viac času a skúste mu navrhnúť spôsoby, ako by sa to dalo uskutočniť. Povedzte mu o svojich potrebách a o tom, ako sa cítite. Napríklad, možno by ste si mohli telefonovať počas jeho obedňajšej prestávky alebo by sa mohol vzdať jednej zo svojich záľub, z ktorej nie je práve až tak nadšený. Nepredstierajte, že ste spokojná s množstvom času, ktorý od neho dostávate. Buďte úprimná. Možno existujú spôsoby, ako by si na vás mohol nájsť viac času alebo viac využiť čas, ktorý spolu trávite. 

 

8. Snažte sa poznať jeho režim dňa

Váš partner bude pravdepodobne ochotný sa s vami podeliť o svoj denný režim, takže pri plánovaní nejakých spoločných aktivít, na to vždy pamätajte. Pokúste sa čo najviac prispôsobiť jeho plánom, aj keď to na prvý pohľad znie tak, že uprednostňujete jeho potreby a priania pred svojimi. Ale ak neexistuje iná možnosť, je to potrebné akceptovať. Ináč by vzťah nemohol fungovať. Pravdou je, že randenie so zaneprázdneným mužom prináša so sebou aj také poznanie, že musíte  robiť plány podľa jeho harmonogramu a niekedy musíte určité veci  odložiť alebo zrušiť. Nie vždy vám zdvihne telefón alebo neodpovie na vaše správy a nastanú situácie, keď mu nebudete môcť písať ani volať vôbec. Dokážete toto všetko akceptovať? Ak s ním chcete zostať, budete sa musieť naučiť s týmito prístupmi žiť.

 

9. Naplánujte si zaujímavé stretnutia

Možno sa nemôžete stretávať stále, ale môžete urobiť každé stretnutie nezabudnuteľným. Naplánujte si zábavné rande, pri ktorom  váš partner na chvíľu zabudne na svoju prácu. Smejte sa spolu, skúšajte nové veci a jednoducho si užívajte život a spoločné chvíle. Pripravte sa na to, že váš partner bude určite chcieť a pokúsi sa s vami tráviť viac času, ak urobíte stretnutia zábavnými a nezabudnuteľnými.

 

10. Nevolajte a nepíšte mu počas dôležitých rokovaní

Rešpektujte jeho čas. Toto je prvé a najdôležitejšie pravidlo pre randenie so zaneprázdneným mužom. Keď je zaneprázdnený, neobťažujte ho. Nekontaktujte ho počas dôležitých stretnutí a vo chvíľach, keď viete, že bude zaneprázdnený niečím, čo si vyžaduje jeho plnú pozornosť. Príležitostne mu môžete poslať krátku správu v zmysle, že na neho myslíte  alebo niečo podobné. Nesnažte sa však začať v takýchto ťažkých dňoch konverzáciu alebo nezačnite rozoberať problémy, ktoré by mu mohli spôsobiť napätie a rozrušenie. Mohlo by to narušiť jeho prácu. Začať hádku kvôli SMS alebo hovoru je zlý nápad, takže počkajte, kým sa s ním osobne stretnete, aby ste sa o tom porozprávali. A keď mu len chcete dať najavo, že na neho myslíte, pošlite mu krátku SMS a neposielajte ďalšie informácie. 

 

11. Buďte flexibilná

Ako už bolo spomínané, plány sa budú odkladať alebo rušiť oveľa častejšie, ako by ste chceli. Takže sa budete musieť naučiť byť flexibilnou. To tiež znamená, že váš partner bude mať občas neplánovaný voľný čas. Môže vám z ničoho nič zavolať, aby ste sa hneď stretli alebo urobil plány na poslednú chvíľu. Buďte flexibilná a prispôsobte sa jeho rozvrhu tak, ako vám to váš rozvrh dovolí. Byť flexibilnou neznamená, že musíte zahodiť všetko, aby ste ho videli. Ak sa deje vo vašom živote niečo dôležité, je v poriadku byť niekedy tou, ktorá je nedostupná. Nemali by ste odmietnuť jeho návrh len preto, že ste príliš hrdá na to, aby ste prijali jeho pozvanie  na poslednú chvíľu. Ak však máte niečo iné, čo musíte absolvovať, urobte to bez výčitiek svedomia.

 

12. Dôverujte mu 

Už viete, že by ste svojho partnera nemali obťažovať množstvom otázok o tom, kde je a čo robí. Je zrejmé, že by ste mali vedieť, čo sa deje v jeho živote, ale nie presne vedieť, čo robí každú minútu každučký deň. Mali by ste mu dôverovať. Nepochybujte o jeho lojalite, ak vám na to nedal dôvod.  Určite aj on bude  rešpektovať vašu potrebu súkromného života, rovnako ako vy rešpektujete jeho. Takže by ste si mali navzájom dôverovať. 

 

13. Robte to, čo milujete

Váš partner pravdepodobne miluje svoju prácu alebo koníčky a táto vášeň je to, čo ho ženie ďalej. Pravdepodobne existuje aj vo vašom živote niečo, čo vás napĺňa radosťou. Môže to byť čokoľvek! Hľadajte teda to, čo skutočne milujete a robíte to s radosťou. Nájsť si nejaký koníček, či dokonca viacero koníčkov, je skvelý spôsob, ako naplniť svoj rozvrh dňa a zároveň si neustále robiť radosť. Váš partner sa venuje dlhé hodiny tomu, čo ho baví. Čo vám teda bráni urobiť to isté namiesto toho, aby ste len čakali na to, kým bude so svojou prácou hotový?

 

14. Podporujte ho

Zaneprázdnení muži sa často cítia frustrovaní, úzkostliví a vystresovaní. Preto potrebuje, aby ste mu rozumeli a podporovali ho. Buďte tým človekom, ktorý ho vždy vie rozveseliť alebo ho aspoň odreagovať po dlhom dni v práci. Nevyčítajte mu, že pracuje príliš veľa. Namiesto toho buďte jeho oporou. Pochopte ciele, ktoré sa snaží dosiahnuť a povzbuďte ho na jeho ceste k životu, ktorý chce. 

 

15. Občas ho príjemne prekvapte

Občas sa snažte ho prekvapiť. Najlepšie niečím, čo mu uľahčí život. Môžete mu napríklad dať niečo, čo súvisí s riadením času alebo produktivitou, ako je plánovač alebo užitočný softvér. Môžete ho prekvapiť aj párovou masážou, ktorá mu pomôže uvoľniť sa alebo naplánujte rande, ktoré sa točí okolo jeho záľub a záujmov. Uistite sa však, že prekvapenia budú pre neho pozitívne a vítané. Neobjavujte sa nečakane v jeho kancelárii bez povolenia, aby ste mu len doniesli kávu. Pokiaľ vám nedal jasne najavo, že niečo také môžete urobiť, predpokladajte, že jeho kancelária je pre vás  zakázaným miestom.

 

16. Snažte sa kvalitne komunikovať

Keď spolu trávite čas, uistite sa, že ide o kvalitný čas. Keďže sa s ním nemôžete rozprávať toľko, koľko by ste chceli, zamerajte sa na veci, ktoré chcete, aby vedel, nie na každodenné veci, ktoré už vie. Snažte sa o zmysluplné rozhovory a pamätajte, že kvalita prevyšuje kvantitu. Takže mať trochu kvalitného spoločného času, môže byť zmysluplnejšie ako veľa času stráveného spolu nič nerobením. Keď si váš partner užije chvíle, ktoré spolu strávite, bude viac motivovaný, aby si na vás urobil čas. Čas s vami nebude vnímať ako niečo nudné.  Namiesto toho budete pre neho predstavovať bezstresový prístav, kde sa môže sa odreagovať od práce. Rád bude voľný čas tráviť so ženou, vďaka ktorej sa cíti šťastný a milovaný. 

 

17. Zvážte vzťah z dlhodobého hľadiska

Uvedomte si, či môžete zostať v tomto vzťahu dlho a možno navždy. Ak ste aj vy zaneprázdnená osoba, nepotrebujete neustále pri sebe muža a rešpektujete jeho čas a potreby, zvládnete to. Ak však nie ste taká a naozaj potrebujete, aby tu bol pre vás častejšie, zvážte, či by ste si nemali nájsť niekoho iného. Keď vám muž nevenuje toľko času, koľko od neho potrebujete, môžete sa cítiť ignorovaná a dokonca bezcenná. Ak svojho partnera však naozaj milujete a nechcete sa trápiť, je potrebné, aby ste sa na vzťah pozreli inými očami. Zaneprázdnený muž vás neignoruje, má skutočne menej času než väčšina mužov, ktorý môže venovať svojej láske. Keď chodíte so zaneprázdneným mužom, musíte pochopiť, že nemôžete byť jeho jedinou prioritou. Ak s ním budete chcieť zostať, budete zdieľať jeho pozornosť s jeho prácou a možno aj s jeho rodinou, priateľmi alebo koníčkami.

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy
Zdieľať na facebooku