Jednoduché veci, ktoré robia šťastné páry každý deň

Jednoduché veci, ktoré robia šťastné páry každý deň
Jednoduché veci, ktoré robia šťastné páry každý deň / Foto: Pexels

Budovanie úspešného vzťahu si vyžaduje oddanosť. Existujú nespočetné životné situácie, ktoré sa môžu objaviť a otestovať silu a jednotu vášho partnerstva. Možno poznáte šťastné páry a pýtate sa: „Čo robia, čo my nie?“ Alebo možno ani nepoznáte šťastné páry. Isté však je, že ste sa v určitom bode vášho vzťahu pýtali, aké je tajomstvo úspechu vo vzťahu. Tajomstvo všetkých šťastných párov je v tom, že ROBIA veci, ktoré prispievajú k zdraviu ich partnerského vzťahu. Čo môžete každý deň urobiť pre to, aby ste tvorili šťastný pár aj vy? 

 

Zdieľajte spolu každodenné úlohy

Aj niečo také obyčajné, ako je upratovanie v domácnosti alebo každovečerný spoločný odchod do postele, môže pomáhať pri budovaní vzťahu, ak na to vynaložíte spoločné úsilie so svojím partnerom. Šťastné páry sa radi delia o každodenné povinnosti a vytvárajú si spoločné rituály. Čím viac vecí dokážete robiť spoločne, tým viac môžete zdieľať a mať spoločný jazyk.

 

Zostaňte v spojení počas dňa

Aj keď ide o krátku textovú správu počas dňa s otázkou: „Čo robíš?“ alebo „Myslím na teba“ , „Ľúbim ťa" úplne stačí na udržanie blízkeho spojenia.

 

Plánujte si konkrétny spoločný čas

Vyhraďte si konkrétny čas jeden pre druhého. Naša rutina je naplnená toľkými vecami, ktoré musíme urobiť, a ak začnete tieto potreby robiť spoločne, môžete sa cítiť lepšie. Ak ste vy a váš partner neustále zaneprázdnení deťmi, náročnými pracovnými požiadavkami, určite si vyhraďte čas na niečo, čo vás zblíži. Choďte raz týždenne na večeru alebo na kávu, prípadne každú nedeľu do kina.

 

Počúvajte viac, než rozprávate

Tento princíp je bezpochyby rozhodujúci pre rozvoj a blaho vášho vzťahu. Vzájomná komunikácia vás zblíži a umožní vám spoznať jeden druhého čo najhlbšie. Každý súhlasí s tým, že komunikácia môže vytvoriť alebo rozbiť vzťahy. Ale to nie vždy znamená hovoriť. V skutočnosti, to oveľa častejšie znamená milovaného človeka pozorne počúvať. Komunikácia je často viac o počúvaní ako o rozprávaní. Šťastný pár bude pracovať na komunikácii, aj keď je tam cítiť napätie.

 

Obmedzte technológie

Technológie môžu byť ďalším rozhodujúcim faktorom v dynamike vzťahu. Naučte sa vypínať technológie. Odložte si zariadenia, keď prídete domov, vypnite televízor aspoň na hodinu pred spaním a nájdite si aspoň 20 minút denne na rozhovor o niečom zmysluplnom.

 

Odpúšťajte jeden druhému

Priznajte si to, nikto nie je dokonalý. A to znamená, že ani vy. Nič také ako dokonalosť neexistuje. Šťastné páry nie sú šťastné, pretože sú obaja dokonalí. Sú šťastní, pretože si uvedomujú, že nie sú, ale odpúšťajú si navzájom. Napríklad, ak necháva svoje ponožky na podlahe obývačky každý večer bez toho, aby ich zdvihol. 

 

Prejavte náklonnosť

Maznanie sa, držanie sa za ruky, pohladenie po chrbte ... to všetko sú spôsoby, ako prejaviť svoju náklonnosť. Silné objatia alebo bozky na začiatku a na konci dňa môžu mať pozitívny vplyv na váš vzťah. Fyzické spojenie pomáha posilniť puto medzi vami a vaším partnerom.

 

Buďte láskaví

Nielenže by ste si mali navzájom hovoriť láskavé veci, ale počas dňa môžete vykonávať malé skutky láskavosti. Ak je váš partner v strese, môžete mu ponúknuť, že ho odbremeníte od niektorých prác, alebo mu prinesiete nejakú pochúťku. Ide o to ukázať, že na neho myslíte, aj keď je to len malý prejav láskavosti. Pomáhajte si navzájom, keď je to možné.

 

Bavte sa a smejte sa spoločne

Život je ťažký, ale vtipkovanie, žarty a občasné hlúposti sú dobré na posilnenie vzťahu. Ukázanie zmyslu pre humor nie je len skvelým mechanizmom na zvládanie životných stresorov. Je to tiež skvelý spôsob, ako sa spojiť!

 

Hovorte o svojich problémoch

Je normálne byť naštvaný, keď niečo nie je v poriadku. Dávajte si však pozor, aby ste rozlišovali medzi situáciami, ktoré môžu byť v skutočnosti problematické a situáciami, ktoré sú malé a ľahko riešiteľné. Aj keď vás maličkosti dokážu rozčúliť, treba ich vyriešiť jednoduchým rozhovorom. Dvaja ľudia, ktorí chcú byť šťastní, musia hovoriť o problémoch. To zahŕňa aj témy, o ktorých nechcete hovoriť, pretože sa obávate, že tieto diskusie povedú ku konfliktu. Zvyčajne sú tieto problémy synonymom nevyriešených problémov a ako už bolo povedané, zdravé riešenie problémov je dôležité pre šťastie.

 

Nesťažujte sa pred ostatnými

Len šťastné páry vedia, že každé more má občas svoje búrky. V deň, keď sa na seba hnevajú, vedia, že človek, ktorého milujú, by sa nemal pred ostatnými označovať za zlého. Nesťažujte sa svojim priateľom a rodinným príslušníkom na zlé návyky a vlastnosti osoby, s ktorou ste sa rozhodli zdieľať život. Partner, ktorý chce byť šťastný, vie, že menšie hádky sú dočasné.

 

Toto všetko sú maličkosti, ktoré môžete robiť každý deň a ktoré vám pomôžu vytvoriť pozitívne momenty a zblížiť vás. Pracujte na tom, aby ste každý deň vniesli radosť do života oboch. Pokiaľ ide o rast a udržiavanie vášho vzťahu, tajomstvo, ako zostať spolu, je v emocionálnom pute, ktoré zdieľate, a v tých malých, každodenných rozhodnutiach, ktoré robíte. Môže sa zdať, že objímať sa, keď prídete domov alebo vypnúť telefón počas večere, nie je nič dôležité, no postupom času zistíte, že to je mimoriadne užitočné pre váš vzťah. Dôsledné praktizovanie prítomnosti, náklonnosti a ohľaduplnosti vytvára hlbšie spojenie a pevnejšie puto, ktoré môže pomôcť odolávať všetkým životným výzvam. Začnite hneď a postavte základ pre lásku na celý život.

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy, Manželstvo
Zdieľať na facebooku