Kiddle vyhľadávanie je Google pre deti. Vo výsledkoch viac nevhodný obsah nenájdu

  Z.Granska

Nedokážeme si dnes ani predstaviť, ako by sme denne fungovali bez vyhľadávača Google. No ak sa v spomienkach vrátime o zopár rokov späť, určite si spomeniete na návštevy knižníc a prácne vyhľadávanie informácií na prípravu seminárnych prác, domácich úloh alebo záverečných prác. Nič nebolo také jednoduché ako je dnes. V pár sekundách vám Google nájde tisíce odkazov k téme, akú potrebujete spracovať. Deti to nikdy nemali v tomto smere jednoduchšie, ako je  to dnes. Nepoužívajú však internet iba na zábavu, prípravu do školy a komunikáciu s kamarátmi. Majú vďaka nemu aj viac informácií o čomkoľvek. Občas aj o tom, o čom by vedieť vo svojom veku vôbec nemali.

 

Problém s tým má mnoho rodičov, nemajú dostatok času sedieť pri dieťati vždy, keď si sadne k počítaču. Ako teda dokonale odkontrolovať dnešné deti? Ako zabrániť tomu, aby sa zámerne alebo náhodne aj vďaka Google nedostali k webom, obrázkom či videám, ktoré ich veku nemusia byť vôbec primerané? Dokonalú ochranu deťom v dnešnom svete plnom informácií už nezabezpečí asi nič. Google však prichádza s novinkou, ktorá rodičov určite poteší. Vyhľadávač pre deti pod názvom Kiddle.

 

Tento vyhľadávač je naprogramovaný tak, aby žiadne nevhodné výsledky deťom neponúkol.

 

 

Prvé výsledky, ktoré Kiddle ponúkne, budú vždy z ponuky bezpečných stránok, ktoré sú určené deťom. Ďalšie priečky výsledkov budú patriť stránkam, ktoré sú písané jednoduchým jazykom a deti mu dokážu ľahko porozumieť. Ostatné výsledky budú určené rodičom, ale napriek tomu prechádzajú kontrolou, aby sa k deťom nedostal nevhodný obsah.

 

Hoci samotný Google nie je tvorcom nového vyhľadávača, rozhodol sa ho podporiť dokonca aj vizuálne. Pre používateľov internetu vyzerá veľmi familiárne. Logo Kiddle sa nachádza vo farbách Googlu a s rovnako bielym pozadím.

Deti môžu, podobne ako v štandardnom vyhľadávači Google zobraziť svoje výsledky vo viacerých kategóriách: webové stránky, obrázky, správy a videá.

 

 

 


Zdroj: Techtimes.com

 

Zdieľať na facebooku