B. Gröhling: Chceme otvoriť diskusiu o očkovaní vysokoškolských pedagógov

Ministerstvo chce v ďalšom kroku očkovať aj pedagógov vysokých škôl.
Ministerstvo chce v ďalšom kroku očkovať aj pedagógov vysokých škôl. / Foto: Unsplash

Ministerstvo školstva chce zabezpečiť prístup k dobrovoľnej vakcinácii do konca školského roka pre všetkých zamestnancov v školstve.

 

22.2.2021 - V prvej fáze prioritného očkovania sa rozšírila možnosť vakcinácie pre pedagogických zamestnancov do 55 rokov (vrátane) materských, základných a stredných škôl a školských zariadení. Následne by sa mal tento okruh rozšíriť o všetkých pedagogických zamestnancov v regionálnom školstve a na rad by mali prísť aj pedagógovia vysokých škôl. Oznámil to šéf rezortu školstva Branislav Gröhling.

 

„Aktuálne je našou snahou umožniť prezenčnú výučbu aspoň na niektorých študijných odboroch. Z dlhodobého hľadiska je tiež očkovanie vysokoškolských pedagógov potrebné, aby sa po zlepšení situácie mohli bezpečne vrátiť do štandardného režimu aj vysoké školy,“ priblížil zámer minister školstva.

 

Rezort školstva si  uvedomuje, že študenti vysokých škôl okrem samoštúdia potrebujú aj účasť na prednáškach či na praktickej výučbe. „Vakcinácia je predpoklad na to, aby sa k nej mohli vrátiť.  Snahou je umožniť prezenčnú výučbu na aspoň niektorých študijných odboroch čím skôr. Uvedomujeme si, že študenti potrebujú okrem samoštúdia aj účasť na prednáškach, či praktickej výučbe,“ uzavrel Gröhling.

 

Preto chce už v najbližších dňoch otvoriť diskusiu s Ministerstvom zdravotníctva SR o očkovaní pedagógov vysokých škôl.

 

Na základe uznesenia vlády z 15. februára 2021 majú už v súčasnosti študenti vybraných odborov, akými sú všeobecné lekárstvo, ošetrovateľstvo, urgentná starostlivosť či pôrodná asistencia výnimku na cestu do a zo školy či školského zariadenia a vrátili sa k prezenčnému vzdelávaniu.

Čítajte viac o téme: Koronavírus, Očkovanie Covid-19
Zdieľať na facebooku