Vzdelávanie na Slovensku sa posúva vpred, využite možnosť získať 1 000 eur

Sponzorovaný článok
Filantropický program Gesto pre mesto opäť podporí sumou 1 000 eur desiatky projektov po celom Slovensku.
Filantropický program Gesto pre mesto opäť podporí sumou 1 000 eur desiatky projektov po celom Slovensku. / Foto: Shutterstock

Záleží vám na rozvoji detí a chcete pre ne vytvoriť čo najlepšie podmienky? Filantropický program Gesto pre mesto opäť podporí sumou 1 000 eur desiatky projektov po celom Slovensku. Tentoraz je hlavnou témou vzdelávanie. Doprajte deťom v okolí vďaka tomuto príspevku lepšie vzdelávanie aj vy.

 

Do výzvy Gesto pre mesto od Raiffeisen banky môžete do 15. 10. 2020 prihlásiť projekt zameraný na podporu vzdelávania – napríklad realizáciu rôznych akcií, súťaží, ale aj spoločenských a kultúrnych podujatí pre žiakov. Zelenú majú takisto projekty orientované na materiálno-technické vybavenie, ktoré bude slúžiť deťom a školám. Inšpiráciou môžu byť aj nasledujúce úspešné realizácie z minulých ročníkov.

 

Vytvorenie vlastnej učebnice

Pred pár rokmi sa v Leviciach rozhodli, že vytvoria vlastnú učebnicu o histórii mesta Levice. Do prípravy sa aktívne zapojili aj deti do 15 rokov, ktorých úlohou bolo zbierať informácie o meste z rôznych zdrojov – napríklad výstrižky zo starých novín, ale aj zo spomienok či fotoarchívov Levičanov. Práve vďaka ich snahe a finančnému daru 1 000 eur od Raiffeisen banky vznikla učebnica „Objavujeme Levice v minulosti“.

 

Vďaka finančnej podpore vznikla aj učebnica Objavujeme Levice v minulosti. / Foto: archív GPM

 

Ekoučebňa v záhrade materskej školy

Pobyt v prírode a sledovanie jej zázrakov na vlastné oči hrá pri vzdelávaní zásadnú rolu – a to už od útleho veku. Slovami riaditeľky jednej z materských škôl v Detve, ktorej projekt zvíťazil: „Vďaka finančnej podpore sme mohli zakúpiť detské vyvýšené záhony a hmyzí domček. Zároveň sme do záhrady nainštalovali drevené pódium a altánok, ktoré budeme využívať v ďalšom výchovno-vzdelávacom procese.“

 

Kvalitný tanečný povrch pre ZUŠ

Základná umelecká škola v Starej Turej vychováva mladých nádejných tanečníkov. O tom, že sa jej darí rozvíjať potenciál zverencov, hovorí aj viac ako 90 získaných ocenení. Vďaka programu Gesto pre mesto mohla inštalovať špeciálnu tanečnú podlahu – baletizol. Tento materiál chráni zdravie detí tlmením dopadu a je neoddeliteľnou súčasťou rozvoja klasického tanca.

 

Gesto pre mesto podporilo aj ZUŠ v Starej Turej. / archív GPM

 

Zakúpenie interaktívnej tabule

Interaktívna tabuľa je prínosom pre učiteľa aj žiakov. Patrí k základným prvkom moderného vyučovania, no jej prítomnosť v triedach ešte stále nie je samozrejmosťou. Ak je aj u vás v škole interaktívnych tabúľ nedostatok, môžete získať peniaze na jej zakúpenie. Urobili tak aj v jednej z materských škôl v Dunajskej Strede. Dnes sa už tešia z aktívneho vyučovania, ktoré si rýchlo získalo pozornosť aj najmenších detičiek.

 

Podpora pre robotický krúžok

Žiaci Gymnázia Antona Bernoláka v Senci zas pracovali na tom, aby uspeli vo First Lego League. Ide o robotickú súťaž, ktorá má v deťoch vzbudiť nadšenie pre vedu a technológie, tímovú spoluprácu a rozvíjať kreativitu. Ako to dopadlo? Vďaka programu Gesto pre mesto zakúpili nové Lego súčiastky, zaplatili štartovné a v rámci regionálneho turnaja v Bratislave vyhrali štvrté miesto, pričom s výskumným projektom vyhrali dokonca miesto prvé.

 

 

Najmodernejšia technika na laboratórnych cvičeniach

Laboratórium, v ktorom si môžete vyskúšať teoretické poznatky naživo, je skvelou súčasťou vyučovania. Gymnázium sv. Andreja v Ružomberku uspelo s netradičným projektom, ktorého hlavným zámerom bolo inovovať merania laboratórnych cvičení z chémie pomocou systému Vernier. Využíva bezdrôtový prenos na tablety a mobily, kde už študenti takýmto moderným spôsobom vyhodnocujú merania a efektívne si medzi sebou delia úlohy.

 

Máte nápad? Neváhajte a zapojte sa

Navštívte www.gestopremesto.sk a vyplňte jednoduchý prihlasovací formulár do 15. 10. 2020. Využite možnosť získať pre svoju školu či krúžok finančné prostriedky navyše. Prihlásiť projekty môžu mimovládne organizácie, školy, ale aj mestá, obce či vyššie územné celky. Najlepšie z nich postúpia do online hlasovania verejnosti a tie s najväčším počtom hlasov získajú po 1 000 eur.

 

>>> VIAC O PROGRAME GESTO PRE MESTO <<<

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku