Úsmev ako dar pripravuje v Ružomberku Večer odpustenia a zmierenia

  Foto: Bigstock

Ružomberok 19. marec 2017Deti vyrastajúce v detských domovoch často prenasleduje pocit krivdy, nespravodlivosti, zatrpknutia. Vyrovnať sa s minulosťou je pre nich jedným zo základných predpokladov, aby mohli žiť spokojnejšie a šťastnejšie. Práve táto myšlienka bude sprevádzať podujatie organizácie Úsmev ako dar Večer odpustenia a zmierenia.

 

Každoročne stúpa počet mladých dospelých, ktorí potrebujú pomoc a poradenstvo po odchode z detského domova. Úsmev ako dar poukazuje na to, že nedostatočné vysporiadanie sa s minulosťou, dokáže negatívne ovplyvniť najmä život bývalých domovákov, ktorí si traumu z opustenia rodičmi nesú až do dospelosti. Otázkou ako to zmeniť, sa bude zaoberať vedecká konferencia ,,Ako viesť deti k odpusteniu“, na ktorej bude Úsmev ako dar diskutovať s odborníkmi z oblasti psychológie, sociálnej práce, vzdelávania.

 

Širokú verejnosť pozýva Úsmev ako dar na podujatie Večer odpustenia a zmierenia, ktorý sa uskutoční po odbornej konferencii 22. marca o 19:15 hod. vo Veľkej dvorane Kultúrneho domu A. Hlinku v Ružomberku. Podujatím bude sprevádzať Adela Vinczeová a vystúpia na ňom hudobní hostia ako rómska chválová skupina F6, ESPÉ – Július Slovák či Lamačské chvály. O svoje svedectvá sa podelia rímskokatolícky kňaz vdp. Marián Kuffa, spevák Paľo Drapák a bývalí domováci Atilla Szajkó, autor hymny detí z detských domovov, Ladislav Adamovič, riaditeľ detského domova Necpaly. Vstupné je dobrovoľné.

Zdieľať na facebooku