Štartuje kampaň Do školy na bicykli 2017

Prihláste sa do 2. ročníka celonárodnej kampane „Do školy na bicykli 2017“.
Prihláste sa do 2. ročníka celonárodnej kampane „Do školy na bicykli 2017“. / Foto: Bigstock

Národný cyklokoordinátor Peter Klučka pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR vyhlasuje 2. ročník celonárodnej kampane „Do školy na bicykli 2017“.  Do akcie, ktorá sa bude konať v termíne od 12. do 16. júna 2017, sa môžu zapojiť žiaci a študenti základných a stredných škôl. Podujatie podporil aj slovenský reprezentant a dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan.


Hlavným cieľom kampane je predovšetkým podporiť u detí a mládeže využívanie bicykla ako zdravého, ekologického a plnohodnotného dopravného prostriedku, ale v neposlednom rade aj zvýšiť rozsah a kvalitu dopravnej výchovy detí. Projekt sa začal nultým ročníkom v roku 2015.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR má záujem o čo najväčšiu účasť škôl,  preto v tejto súvislosti rozposlalo na základné a stredné školy výzvu na zapojenie sa do súťaže.

Školy, ktoré majú záujem zapojiť sa do projektu, sa tak môžu prihlásiť do 12. júna 2017 formou online registrácie na adrese: http://doskolynabicykli.eu/registracia/.

 

Viac informácií je dostupných na www.doskolynabicykli.eu.

Čítajte viac o téme: Šport
Zdieľať na facebooku