„Kto je zodpovedný za stav krajiny?“ pýta sa Teach for Slovakia na ďalšej zo série diskusií

Jedna z diskusií organizovaná Teach for Slovakia.
Jedna z diskusií organizovaná Teach for Slovakia. / Foto: TFS

Bratislava, 29. marca 2017 – Neodmysliteľnou súčasťou stále aktívnejšej komunity účastníkov, absolventov a tímu okolo programu najintenzívnejšieho osobného a profesionálneho rozvoja na Slovensku, Teach for Slovakia, sú aj diskusie, workshopy a stretnutia, organizované pre verejnosť. Pri príležitosti blížiaceho sa deadline-u na zapojenie sa do 4. ročníka programu Teach for Slovakia, sa v bratislavskom KC Dunaj 3. apríla uskutoční ďalšia zo série diskusií, tento krát pod názvom: Kto je zodpovedný za stav krajiny? Biznis lídri alebo absolventi? Okrem iných pozvanie do diskusie prijal aj Michal Meško, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Martinus.

 

Medzi výhody, ktoré účastníci programu Teach for Slovakia získavajú jednoznačne patrí aj fakt, že komunita okolo Teach for Slovakia je aktívna aj v eventovej oblasti. Od začiatku roka sa organizovalo už sedem diskusií na témy súvisiace s líderstvom, osobnostným rozvojom, či možnostiach budovania úspešnej kariéry. Ôsma diskusia dá priestor lídrom biznisu i mladým absolventom, ktorí už dnes úspešne menia krajinu okolo seba.

 

Meniť krajinu aj seba vďaka Teach for Slovakia

„Teach for Slovakia je úžasný program, kde sa mladí ľudia učia nové veci a v tých najťažších podmienkach skúšajú nové riešenia,“ hovorí o programe Anton Zajac, zakladateľ spoločnosti ESET. „Ak majú chuť meniť krajinu a seba, tak by určite mali Teach for Slovakia skúsiť,“ dopĺňa člen správnej rady programu Teach for Slovakia.

 

Teach for Slovakia už dnes aktívne vytvára komunitu lídrov, ktorí spoločne pracujú na zmenách v školách i mimo nich, aby raz – ako hovorí krédo programu – “mali všetky deti šancu v živote uspieť“. Na diskusii, 3. apríla, predstaví program práve také spôsoby, ktoré zmeny v krajine vedia efektívne naštartovať a udržateľne aplikovať.

 

O dôležitosti programu Teach for Slovakia je presvedčený aj Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky. „Teach for Slovakia je presne tým projektom, ktorý dokáže dať mladým ľuďom hybnosť a naštartovať ich úspešný život,“ hovorí slovenský prezident, ktorý nad programom prebral záštitu.

 

Dvomi rokmi na škole sa podpora nekončí

Intenzívny  program  už štvrtý rok vyhľadáva aktívnych mladých ľudí, s dokončeným vysokoškolským vzdelaním už aj prvého stupňa. Po dvoch rokoch, ktoré venujú výučbe na jednej z partnerských základných škôl i osobnostnému  rozvoju vďaka viac ako 240 hodinám školení a 90 hodinám osobného mentoringu, však ich možnosti nekončia. Program Teach for Slovakia po novom stavil na užšiu spoluprácu neziskového sektora s biznisom na prospech jeho absolventov a ich ďalšieho uplatnenia v budúcnosti.

 

„Po úspešnom absolvovaní programu Teach for Slovakia sa absolventom predostierajú tri nadväzujúce možnosti: ambasádorský program, ktorý im ponúka ďalšie možnosti rozvoja v podobe školení, networkingu či individuálnej kariérnej podpory; neziskový start-up s finančnou podporou Teach for Slovakia, ktorého cieľom je  zvyšovať schopnosť absolventov Teach for Slovakia realizovať systematické zmeny; a v neposlednom rade možnosť stáže v spoločnosti ESET, či priamo ponuka zamestnania od spoločnosti Accenture,“ vysvetľuje Anna Symington-Maar, riaditeľka programu Teach for Slovakia.

 

Prostredníctvom prihlášky do programu Teach for Slovakia sa stále môžu zapojiť absolventi vysokých škôl, ktorí chcú naštartovať vlastnú kariéru, získať podporu na celý život a možnosť stať sa súčasťou inšpiratívnej komunity, ktorá posúva Slovensko vpred. Príležitosť byť účastníkom štvrtého ročníka programu Teach for Slovakia trvá do 9. apríla.

Čítajte viac o téme: Konferencie | Semináre
Zdieľať na facebooku