Rezort školstva zverejnil Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania Učiace sa Slovensko

Ministerstvo školstva dnes zverejnilo Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania „Učiace sa Slovensko“. V najbližšom období bude zbierať podnety na jeho zmeny.
Ministerstvo školstva dnes zverejnilo Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania „Učiace sa Slovensko“. V najbližšom období bude zbierať podnety na jeho zmeny. / Foto: Shutterstock

Ministerstvo školstva dnes zverejnilo Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania „Učiace sa Slovensko“, ktorý sa stáva východiskom pre uskutočnenie zásadnej reformy školstva. Na jeho príprave sa podieľal tím expertov v zložení Vladimír Burjan, Milan Ftáčnik, Ivan Juráš, Juraj Vantuch, Emil Višňovský a Libor Vozár.

V tejto chvíli ide o autorský návrh dokumentu, ktorý sa bude v najbližšom období dopracovávať na základe pripomienok a podnetov odbornej a širokej verejnosti. Tie je možné posielať od dnešného dňa prostredníctvom online formulára, ktorý je prístupný na uciacesaslovensko.minedu.sk. Stránka bude aktívna po dobu šiestich týždňov.

Rezort školstva verí, že zapojením sa odbornej a širokej verejnosti do spoločnej diskusie sa podarí vytvoriť dokument, ktorý bude nadčasový, apolitický a ktorý bude zohľadňovať potreby občanov Slovenskej republiky.

Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania „Učiace sa Slovensko“ nájdete tu: minedu.sk

Čítajte viac o téme: Reforma školstva
Zdieľať na facebooku