Slovenská komora učiteľov očakáva opäť veľmi náročný školský rok

  Foto: Bigstock

Bratislava 22. augusta (TASR) - Slovenská komora učiteľov (SKU) očakáva opäť veľmi náročný školský rok. V súvislosti s jeho blížiacim sa začiatkom to pre TASR uviedla viceprezidentka SKU Soňa Puterková.
      

"Opatrenia, ktoré predstavilo ministerstvo školstva, prioritne smerujú k udržaniu prezenčnej výuky čo najdlhšie. To si bude vyžadovať zložitú organizáciu vyučovacieho procesu a mimoriadne nasadenie zo strany pedagógov a predovšetkým riaditeľov škôl," uviedla Puterková. Podľa nej bude náročné zabezpečiť vzdelávanie, ktoré sa bude realizovať v časti tried prezenčne a v časti dištančne.
      

"Pedagógovia sú síce z väčšej časti očkovaní, a teda chránení pred ťažkým priebehom ochorenia, žiaci sú však očkovaní len v nízkom percente," poznamenala Puterková. Dobrovoľné testovanie podľa jej slov nezaručí bezinfekčnosť žiakov prichádzajúcich do školy. "Ale vítame možnosť zisťovania prítomnosti protilátok. Na základe publikovaných očakávaní epidemiológov sa obávame, že v tejto situácii dôjde k premoreniu žiakov vírusom, čo bude mať dôsledky na celú populáciu," uzavrela.
      

V novom školskom roku 2021/2022 sa školy nebudú zatvárať plošne, vyžadovať sa nebude ani test na nový koronavírus. V prípade pozitívneho prípadu sa bude postupovať podľa vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR.
 

Čítajte viac o téme: Koronavírus, Očkovanie Covid-19
Zdieľať na facebooku