ŠPÚ pripravil webináre, zaoberajú sa otázkou úpravy obsahu učiva

  Foto: Bigstock

Bratislava 16. marca (TASR) - Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) realizuje sériu bezplatných webinárov s cieľom reagovať na pandemickú situáciu, ktorá so sebou priniesla aj otázku úpravy obsahu učiva. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.
      

Rôzny prístup k dištančnému vzdelávaniu a mnohé prekážky, ktorým museli žiaci počas posledných mesiacov čeliť. Aj takéto otázky priniesla učiteľom pandémia ochorenia COVID-19. "ŠPÚ chce pomôcť učiteľom v hľadaní riešení aj týchto tém a podporiť ich pri úpravách obsahu vzdelávania podľa potrieb ich žiakov. V spolupráci zamestnancov ŠPÚ a vyučujúcich z praxe bola pripravená séria webinárov a jednoduchý metodický materiál, ktorý má učiteľom priblížiť princípy, ako k úpravám obsahu vzdelávania pristúpiť," uvádza sa na webe rezortu školstva.
      

Webináre sa uskutočnia v marci a počas prvých aprílových týždňov. V utorok sa uskutoční na tému efektívne plánovanie a možnosti úpravy učiva v matematike základných škôl, o týždeň neskôr 23. marca bude táto téma z predmetu slovenského jazyka a literatúry. Nasledovať budú webináre na tému efektívneho plánovania a možnosti úpravy učiva v cudzích jazykoch, biológii či fyzike na základných školách. Posledný webinár, ktorý je naplánovaný na 13. apríla, sa bude zaoberať projektovým vyučovaním ako cestou k úpravám učiva v spoločenskovedných predmetoch.
      

K dispozícii bude aj manuál obsahujúci inšpirácie a princípy na úpravu obsahu vzdelávania sumarizujúci informácie z úvodnej časti zo série webinárov, a to ako pristúpiť k redukcii učiva.

Čítajte viac o téme: Kurzy | Školenia
Zdieľať na facebooku