Lucia Kurilovská sa stala Slovenka roka 2017 v kategórii vzdelávanie a podpora mladých talentov

Prestížnu cenu Slovenka roka 2017 v kategórii vzdelávanie a podpora mladých, tento rok získala doc. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., rektorka Policajnej akadémie PZ.
Prestížnu cenu Slovenka roka 2017 v kategórii vzdelávanie a podpora mladých, tento rok získala doc. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., rektorka Policajnej akadémie PZ. / Zdroj: slovenka.zenskyweb.sk

5.6.2017

Bratislava 5. júna (TASR) - Prestížnu cenu Slovenka roka 2017 v kategórii vzdelávanie a podpora mladých, tento rok získala doc. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., rektorka Policajnej akadémie PZ. Je prvou ženou v histórii na tomto poste, Lucia Kurilovská: "Nesmierne som potešená a vážim si, že ma komisia vybrala práve na poste rektorky Akadémie Policajného zboru."
Doc. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., je uznávaná odborníčka na trestné právo, ktorá prednáša na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky Právnickej fakulty UK. Je rektorkou Akadémie Policajného zboru v Bratislave, pôsobí ako vedúca vedecká pracovníčka v Ústave štátu a práva SAV a podieľa sa aj na tvorbe zákonov rezortu Ministerstva spravodlivosti SR.

 

Úspešné Slovenky boli počas deviateho ročníka prestížneho ocenenia "Slovenka" nominované v ôsmich kategóriách: Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Vzdelávanie a podpora mladých talentov, Zdravotníctvo, Šport a Charita. Okrem toho nominačná komisia aj tento rok udelila titul Absolútna Slovenka roka a Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko. Adeptky na titul Slovenka roka 2017 vyberala nominačná komisia pod vedením ministra kultúry SR Mareka Maďariča.

Čítajte viac o téme: Ocenenia
Zdieľať na facebooku