Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo z plánu obnovy ďalšiu výzvu v oblasti duševného zdravia

  Foto: Bigstock

Bratislava 25. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo z plánu obnovy ďalšiu výzvu, zameranú na vzdelávanie v oblasti duševného zdravia. Určená je odborníkom, pôsobiacim mimo rezortu zdravotníctva, ktorí sa môžu uchádzať dokopy o takmer dva milióny eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva. Pre odborníkov, ktorí pôsobia v zdravotníctve, rezort vyhlásil obdobnú výzvu už v polovici augusta.
      

Výzva "Vzdelávanie odborníkov mimo rezortu zdravotníctva" je určená odborníkom, ktorí pôsobia mimo zdravotníckych zariadení. Ide napríklad o školských psychológov, logopédov, sociálnych pracovníkov či špeciálnych pedagógov. Rezort podporí vzdelávacie aktivity, ktoré budú zrealizované do 31. januára 2025, pričom žiadosť možno podať aj za aktivity, ktoré sa uskutočnili po 1. februári 2020.
      

Celkovo je alokovaného 1,9 milióna eur. Oprávnení žiadatelia môžu získať od 500 do 3000 eur v závislosti od zamerania štúdia. "Napríklad pri adaptačnom vzdelávaní je na jednu žiadosť určená maximálna suma 3000 eur, pri inovačnom či aktualizačnom vzdelávaní 1500 eur," spresnil rezort.
      

"Starostlivosť o duševné zdravie, pomoc ľuďom, trpiacim duševnými chorobami, dlhodobá prevencia či ad hoc podpora v krízovej situácii prerastajú rámec jedného ministerstva. Práve preto je dôležité, aby sme z plánu obnovy podporili vzdelávanie profesií, ktoré denne pomáhajú skvalitňovať duševné zdravie obyvateľov Slovenska aj mimo rezortu," doplnil generálny riaditeľ Sekcie implementácie Plánu obnovy a odolnosti a reforiem Ján Krajči.

Čítajte viac o téme: Duševné zdravie
Zdieľať na facebooku