Rozvoj environmentálnej výchovy má podporiť Zelený vzdelávací fond

  Foto: Bigstock

Bratislava 17. mája (TASR) - Rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku má podporiť Zelený vzdelávací fond. Žiadatelia môžu o dotáciu požiadať vo výške od 1000 do 5000 eur. Podmienkou je päťpercentné spolufinancovanie. Na tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michal Maco.
      

Oprávnenými žiadateľmi sú podľa neho občianske združenia, štátne školy, záujmové združenia právnických osôb, nadácie a neziskové organizácie poskytujúce verejnoprospešné služby s envirozameraním. Podporené budú projekty zamerané na odpad a prechod na obehové hospodárstvo. Druhou činnosťou bude podpora projektov venujúcich sa zmierňovaniu a prispôsobovaniu dôsledkom zmeny klímy a ochrany ovzdušia. Poslednou oblasťou sú projekty na podporu a ochranu biodiverzity, priblížil Maco.
      

"Jednotlivé projekty musia byť zrealizované a všetky dokumenty podané do SAŽP do 31. októbra," poznamenal. Projekty bude finančne podporené z Envirofondu. Žiadosti je možné podať do 7. júla, povedal Maco.
      

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) verí, že sa prihlásia stovky žiadateľov. Komisii, ktorá bude žiadosti vyhodnocovať, bude navrhovať, aby 50 percent financií šlo školám a 50 percent nezávislému sektoru.

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku