Edupage: Chýbajú vám pravidelne platby od rodičov? Teraz ich získate rýchlejšie a jednoduchšie!

Školy si dokážu zjednodušiť a zrýchliť výber peňazí prostredníctvom novinky v aplikácii Edupage. Vďaka bezplatnej službe VIAMO môžu rodičia pár klikmi vo svojom mobile poslať škole požadované platby.
Školy si dokážu zjednodušiť a zrýchliť výber peňazí prostredníctvom novinky v aplikácii Edupage. Vďaka bezplatnej službe VIAMO môžu rodičia pár klikmi vo svojom mobile poslať škole požadované platby. / Foto: Bigstock

EduPage už niekoľko rokov pomocou modulu Platby umožňuje školám spravovať platby od rodičov. Teraz prichádza s novinkou, ako tieto platby získať rýchlejšie a jednoduchšie.

 

EduPage už dlhodobo pomocou modulu Platby umožňuje školám viesť evidenciu poplatkov a platieb svojich žiakov, importovať a automaticky párovať platby z elektronických bankových výpisov alebo posielať maily s informáciami o platbách rodičom. Rodičia na webe alebo v mobilnej aplikácii EduPage môžu vidieť všetky poplatky, ktoré majú škole platiť a skontrolovať, ktoré platby už zaplatili alebo nezaplatili.

Doteraz mohli škole platiť platby v hotovosti, šekom alebo bankovým prevodom. So zámerom zvýšiť príjmy škôl a sprehladniť platby od rodičov, prichádza teraz EduPage s novou možnosťou platenia poplatkov škole pomocou služby VIAMO. Tá umožňuje rodičom realizovať platby priamo z ich mobilného telefónu doslova pár klikmi a zvýšiť tak príjem financií, ktoré školám chýbajú.

 

Prečo by vaša škola mala používať VIAMO?

  • Urýchlite získavanie financií, ktoré potrebujete a rodičom i sebe celý proces zjednodušíte.
  • Využívanie služby je pre školu ZDARMA.
  • Platba príde priamo na účet školy, VIAMO s EduPage plne zautomatizuje platbu z účtu rodiča do účet školy.
  • Škola vidí platbu na EduPage ihneď po jej zaplatení, rodičia sa už nebudú vypytovať či platba prišla a škola má istotu, že rodič naozaj zaplatil.
  • Rodičia neurobia chybu pri prepisovaní platobných údajov, pretože všetko za nich rieši systém.
  • Škola nemusí nič robiť, platba je automaticky priradená žiakovi, netreba ju k žiakovi priraďovať a ani dohľadávať, za čo rodič zaplatil. Platba je vždy správne priradená k žiakovi a predpisu.
  • Neplatiči sú upozornení o výške svojho nedoplatku.
  • Rodičia môžu samozrejme aj naďalej posielať šeky alebo platiť bankovým prevodom, avšak čím viac rodičov bude používať platby cez VIAMO, tým menej práce bude mať škola.

 

Jednoduché využívanie služby VIAMO ocenia aj rodičia

  • Rodič nemusí nič zadávať alebo prepisovať — nemusí zadávať číslo účtu, variabilný symbol ani sumu, takže neurobí chybu pri prepisovaní platobných údajov. Pri platbe cez VIAMO iba skontroluje údaje, ktoré mu vygeneruje systém a odoslanie platby potvrdí PIN-om. Nemusí vypisovať šeky ani chodiť na poštu.
  • Rodič vidí platbu na Edupage ihneď po jej zaplatení.
  • Rodič vie zaplatiť viacero poplatkov naraz jednou platbou, čo ocenia najmä rodičia s viacerými deťmi
  • Využívanie služby rodiča nič nestojí.
  • Rodičia s nainštalovanou mobilnou aplikáciou EduPage zaplatia kdekoľvek priamo z aplikácie EduPage — kľudne aj na chodbe školy aleo počas rodičovského združenia.

 

Aplikácia EduPage je dostupná na stiahnutie na mobile.edupage.org.

 

Čo potrebuje škola aby mohla vyžívať VIAMO platby?

Na využívanie VIAMO platieb škola potrebuje mať:

  1. aktívny modul EduPage Platby,
  2. zadefinované predpisy pre jednotlive druhy platieb, napr. platba za školskú družinu alebo platba za stravovanie v školskej jedálni,
  3. aktivované VIAMO platby, požiadať o aktiváciu je možné priamo cez EduPage.

 

Ako prebieha platba cez mobil?

Rodič posiela platbu priamo cez mobilnú aplikáciu EduPage, kde mu systém zobrazuje nedoplatok. Po stlačení tlačidla Zaplatiť je presmerovaný do svojej VIAMO aplikácie, kde odoslanie platby iba potvrdí svojím PIN-om.

 

Po zaplatení, rodič aj škola v priebehu pár sekúnd uvidia, že platba bola úspešná.

V prípade VIAMO platby je úspešná platba automaticky napárovaná na správny predpis — škola nemusí načítavať bankový výpis, nie je potrebné prácne dohľadávať majiteľa platby a predmet platby zo správy pre príjemcu, variabilného alebo konštantného symbolu.

 

Ak škola naimportuje do systému platby z bankového výpisu, systém na výpise rozpozná platbu zaplatenú pomocou Viamo a k platbe zaplatenej cez Viamo iba pridá informáciu o čísle účtu, z ktorého rodič platil platbu. Škola sa nemusí báť, že by sa platba ocitla v systéme 2-krát. Škola má rýchly prehľad, kto ako platí.

 

Vďaka aplikácii tatkiež dokážete rýchlo a efektívne vyhľadať a kontaktovať neplatičov prosterdníctvom e-mailu.

 

 

Viac sa o možnostiach platby cez aplikáciu Edupage a službu VIAMO dočítate aj TU. >>>

Čítajte viac o téme: Financie v školstve
Zdieľať na facebooku