Matematická aplikácia GoTest pomáha deťom s prípravou na Testovanie 5

Matematická aplikácia GoTest pomáha deťom s prípravou na Testovanie 5
Matematická aplikácia GoTest pomáha deťom s prípravou na Testovanie 5 / Foto: Bigstock/GoTest

Aplikácia GoTest! pripravuje žiakov základných škôl na národné Testovanie 5 z matematiky. V spolupráci s ďalšími odborníkmi ju vyvinul Tomáš Ludwig, ktorý pomáha v programe Vzdelávame moderne učiteľom pri zavádzaní tabletov do škôl. Čo všetko jeho testovacia aplikácia ponúka?

 

Prehľadná a deťom poskytuje okamžitú spätnú väzbu

Aplikácia GoTest! Hravou formou umožňuje piatakom zopakovať si vyžadované učivo v potrebnom rozsahu. Učivo je rozdelené do 21 kapitol medzi ktorými nájdete napríklad Zlomky alebo Rovnice. Každá obsa­huje úvodné opa­ko­va­nie teórie, ktoré má žiakom pri­po­me­núť hlavné poznatky z danej témy. Je to stručný súhrn, ktorý pred testom upozorní na všetko dôležité. Po ňom si môže dieťa urobiť test k danému učivu a presvedčiť sa, ako ho ovláda. Dostáva hneď spätnú väzbu, čo je pre dnešné deti pri samoštúdiu veľmi dôležitý faktor. Ak odpovedia nesprávne, aplikácia ich informuje, že urobili chybu a zároveň ich čaká vysvetlenie k správnemu riešeniu.

"V každej kapitole si môže dieťa urobiť tréningový test, ktorý má 3 otázky a klasický test s 10 otáz­kami," vysvetľuje Tomáš Ludwig. V každom príklade má dieťa k dispozícii 4 možnosti, z ktorých si môže vybrať správnu odpoveď. Pri testovaní sa meria úspeš­nosť, ale aj čas.

Ako bonus deti na záver získavajú motivačné medajle, ktoré môžu publikovať aj na Facebooku a pochváliť sa svojimi výsledkami. Apli­ká­cia je dostupná pre iOS aj Android.

 

Matematiku má na svedomí učiteľ

Matematický obsah vytvoril učiteľ matematiky Vladimír Repáš. Ten je zároveň autorom niekoľkých učebníc matematiky a pracovných zošitov a garantom odbornosti matematickej aplikácie.

Momentálne aplikácia obsahuje 2 testy ku každej kapitole. O ďalšom rozširovaní obsahu zatiaľ jej tvorcovia neuvažujú. "Aplikácia po technickej stránke zvládne aj viac testov a otázok. Všetko však závisí od samotnej spätnej väzby používateľov," dodáva Tomáš.

 

 

 

Pomôcka za pár drobných

Aplikácia nie je dostupná žiakom zadarmo. Stiahnuť si ju môžete za 2,99 eur, čo predstavuje cenu asi 2 sladených nápojov, ktoré si vaše deti kúpia cestou zo školy. Dnešné deti sú už naučené pracovať neustále s digitálnymi technológiami. Častejšie sa možno hrajú, ako by ich využívali na vzdelávanie. Ak im však ukážete formy vzdelávania, ktoré sú im blízke, možno aj učenie sa im bude zdať zrazu zaujímavé a dostatočne atraktívne.

Čítajte viac o téme: Testovanie 5
Zdieľať na facebooku