Ministrom školstva sa stal Peter Plavčan

Peter Plavčan sa stal ministrom školstva
Peter Plavčan sa stal ministrom školstva  

Na tlačovej besede SNS predstavil predseda Andrej Danko aj odbornou verejnosťou dlho očakávaného nového ministra školstva. Stal sa ním nestranník Peter Plavčan.

 

Je dlhoročným úradníkom rezortu školstva. Doteraz pôsobil ako generálny riaditeľ sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu na ministerstve.
Bol šéfom správnych rád, respektíve dozorných rád. Pôsobil napríklad vo vedeckej rade Vysokej školy v Sládkovičove ako hosťujúci člen. Ďalej pôsobí vo vedeckej rade na Paneurópskej vysokej škole alebo Univerzite Komenského. Pluska upozornila, že preto môže byť v konflikte záujmov.
V minulosti bol spätý so Študenským pôžičkovým fondom. V roku 2011 Transparency International informovala, že bol zapletený do kauzy pôžičkového fondu pre študentov a učiteľov, z ktorého si členovia kontrolných orgánov vyplácali vysoké odmeny.

 

Peter Plavčan sa dnes na tlačovej besede vyjadril, že chce priniesť do školstva pokoj a stabilitu.  Má záujem čo najskôr rokovať so stavovskými organizáciami a rovnako s odborármi. Zároveň chce, aby bola práca učiteľov dostatočne ocenená.

Zdieľať na facebooku