Univerzita v Trenčíne zorganizuje počas štrajku učiteľov ako pomoc rodičom Detskú univerzitu

  Foto: TnUAD

21.1.2016 |

Iniciatíva slovenských učiteľov vyhlásila štrajkovú pohotovosť, ktorou žiada vládu o splnenie požiadaviek smerujúcich k zlepšeniu situácie v školstve. V prípade, že sa tak nestane, vstúpia učitelia na celom Slovensku 25. januára 2016 do neobmedzeného ostrého štrajku. V tejto súvislosti sa rozhodla Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka zorganizovať pre školopovinné deti náhradný program.

Učitelia vedia, že v záujme upozornenia verejnosti a vlády na neúnosnú situáciu v školstve sa štrajk najviac dotkne práve rodičov školopovinných detí. Sú si vedomí, že rodičia im musia pripraviť náhradný program alebo si vziať v práci dovolenky.

„Rozhodli sme sa preto pomôcť aj rodičom. V prípade, že učitelia vstúpia do ostrého štrajku, zorganizujeme výnimočnú detskú univerzitu a vezmeme si v dňoch 27. až 29. januára školákov pod naše akademické krídla“, povedal pre TASR rektor univerzity Jozef Habánik.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v dňoch 27. až 29. januára zorganizuje výnimočné podujatie, kedy bude deti vzdelávať aj počas štrajkového obdobia, ale trochu inak. Použijú vysokoškolské metódy a program pre deti bude pripravený z rôznych oblastí prírodných a technických vied.

Univerzita organizuje pre školopovinné deti už niekoľko rokov obľúbené prázdninové podujatie Bakalárik. Táto detská univerzita pripravuje zaujímavou formou pre deti prednášky a aktivity z oblasti vedy a techniky. Súčasťou podujatia bývajú aj športové aktivity.

Čítajte viac o téme: Protesty | Štrajky
Zdieľať na facebooku