Kniha Víťaz je v každom z nás je receptom na splnené sny

Krst knihy  Víťaz je v každom z nás
Krst knihy Víťaz je v každom z nás / Foto: Taktik

Koncom novembra prišla na trh knižná novinka od vydavateľstva TAKTIK pod názvom Víťaz je v každom z nás. Motivačné čítanie pre malých i veľkých športových fanúšikov predstavuje vrcholových športovcov ako obyčajných ľudí, ktorí tiež bývali deťmi so svojimi snami a túžbami. Na svojej ceste za športovými úspechmi sa naučili, že víťazom sa človek nenarodí, ale postupne stane.

 

Biatlonistka Anastasia Kuzminová, chodec Matej Tóth, basketbalistka Zuzana Žirková, thajský boxer Vladimír Konský, plavec Richard Nagy. Autorka Zuzana Kubašáková, známa vďaka detským bestsellerom Škriatok v pyžamku a Víla zo šatôčky, otvára v piatich beletrizovaných príbehoch ich 13-tu komnatu. 

 

Zuzana Kubašáková, autorka knihy Víťaz je v každom z nás

 

5 šampiónov, 5 športov, 5 rôznych svetov

V rozprávaní slovenských šampiónov sa prenesieme na ich prvý tréning, zažijeme prvé sklamanie a ďalšie nezabudnuteľné momenty ich športovej kariéry.

S olympijským víťazom v chôdzi z Ria de Janeira 2016 a majstrom sveta z Pekingu 2015, Matejom Tóthom, sa vrátime na prázdniny u starej mamy, kde sa z nenápadného chlapca bez výrazných predpokladov na atletiku začal formovať svetový šampión. Kto v Matejovi objavil atletický potenciál a prečo nás aj poctivý tréning môže pripraviť o výsledky? 

 

Skromná a nenápadná Nasťa Kuzminová vyrastala v domácnosti dvoch trénerov, nabitej športovou atmosférou. Po niekoľkých rokoch bežeckého lyžovania vyskúšala biatlon, ktorý si zamilovala a čoskoro v ňom začala dosahovať prvé víťazstvá. Komu vďačí za najlepšiu radu v živote?

 

Zuzana Žirková, držiteľka 17 národných a 3 európskych basketbalových titulov, vďačí za mnohé životné príležitosti svojej bojovnosti, nasadeniu a húževnatosti. Legendárna “Žiro” nám prezradí, ako jej prirodzená drzosť dopomohla k miestenke do ženskej reprezentácie na MS v Berlíne.

Vladimír Konský, interkontinentálny, svetový i európsky šampión v thajskom boxe, sa musel doslova preboxovať nielen športovou kariérou, ale aj vlastným životným osudom. Z jeho rozprávania sa dozvieme, prečo.

 

Rišo Nagy, držiteľ viacerých slovenských rekordov v plávaní a strieborný medailista z ME 2016, s humorom jemu vlastným porozpráva o neistých plaveckých začiatkoch, o ceste do elitného výberu a o tom, ako prežiť “sám so sebou” počas nekonečných minút ticha v plaveckom bazéne.

 

Kniha víťaz je v každom z nás (Zuzana Kubašáková)

 

Víťazi o Víťazovi

„Táto knižka je o splnených snoch. Ja si myslím, že aj vďaka tejto knižke budú deti viac veriť, že majú právo snívať a ten sen sa raz splní. Je tu päť príbehov. Ja prajem tejto knižke, aby každý z piatich príbehov trafil čitateľa presne do srdca a zanechal v každom z vás tie najpríjemnejšie pocity,” popriala Víťazovi úspešný štart do života Nasťa Kuzminová. 

„Nech prináša radosť, nech motivuje, nech inšpiruje, a keď sa nájde hoci len zopár malých čitateľov, ktorí sa vďaka knihe nadchnú, ktorí vydržia prekonať prekážky, bude to naše ďalšie víťazstvo, “ doplnil Matej Tóth. 

 

Kniha, v ktorej ožívajú spomienky 

Víťaz je v každom z nás je nevšedným spojením zdanlivo nespojiteľného - športu, beletrie a umenia. Pútavé životopisné príbehy športovcov dopĺňajú stránky venované ich najväčším úspechom a športovým zaujímavostiam, ako aj autentické portréty maliarky Andrey Magovej, ktoré zdobia obálku knihy. 

 

Začítajme sa teda do beletrizovaných príbehov z raného obdobia našich šampiónov a dotknime sa podstaty obrovského odhodlania mladého človeka, ktorý kráča za svojím snom. Spoznajme ich ako obyčajných, snívajúcich mladých ľudí a vychutnajme si čriepky ich spomienok, rozhovorov s blízkymi a jedinečné videnie sveta. 

 

Knihu Víťaz je v každom z nás si môžete zakúpiť online na www.taktik.sk.

Čítajte viac o téme: Čítame s deťmi, Knihy pre deti
Zdieľať na facebooku