Vzdelávacie centrum EDULAB ponúka malým školákom a ich učiteľom možnosť vyskúšať si zážitkovú hodinu

Na zážitkové hodiny sa môžu triedy priebežne hlásiť.
Na zážitkové hodiny sa môžu triedy priebežne hlásiť. / Zdroj: Edulab

O tom, že učenie môže byť pre deti skutočne atraktívne sa majú možnosť presvedčiť učitelia a ich žiaci na prvom stupni základných škôl z celého Slovenska. V rámci vzdelávacieho cyklu „Zážitkové učenie s KOZMIXOM“ im vzdelávacie centrum neziskovej organizácie EDULAB aktuálne ponúka možnosť prísť a zažiť inovatívnu výučbu, ktorá bude deti baviť a motivovať.

 

„Vyučovacia hodina má dĺžku 60 až 90 minút a je vedená pedagógmi EDULAB-u s dlhoročnou praxou. Pre učiteľov je inšpiráciou využiteľnou v každodennej praxi, pre ich žiakov zážitkovým učením, keď sa učia a zabávajú zároveň,“ hovorí Lucia Kandráčová, ktorá jedna z pedagogičiek vzdelávacieho centra. Učitelia, ktorí chcú so svojimi žiakmi do EDULAB-u prísť, si môžu vybrať jeden zo štyroch tematických okruhov určených žiakom prvého stupňa základných škôl.

Prvým je matematika, kde sa ukáže, že vôbec nemusí byť pre deti strašiakom. Kozmix žiakov prevedie svetom počtov zábavnou formou, deti si zopakujú základné matematické operácie a popritom pochopia, že nadobudnuté zručnosti možno zužitkovať vo všetkých sférach bežného života.

Na slovenčine sa žiaci spolu s Kozmixom ponoria do hravého sveta slovenského jazyka, v ktorom vládne zábava a radosť zo spoznávania rodnej reči. Žiaci zistia, že slovenčina je ten najkrajší jazyk v celom vesmíre.

Čo je to recyklácia alebo ako dlho sa v prírode rozkladá vyhodená žuvačka? Odpovede na tieto otázky a ešte oveľa viac žiaci zistia na dobrodružnej misii za záchranou Modrej planéty.

Pri téme finančnej gramotnosti sa zasa žiaci hravou formou oboznámia so svetom peňazí. Spoločne objavia rôzne druhy platidiel, zistia čo je to mzda a na čo slúži banka. Okrem toho sa naučia ako správne hospodáriť a prečo sa oplatí robiť si finančné plány.

A to nie je všetko. V cene 3 € za jedného žiaka je okrem samotnej zážitkovej výučby aj certifikát pre každého žiaka, Kozmixov komiks, tetovačky a odznaky s motívmi obľúbených postavičiek. Učitelia získajú okrem darčeka bezplatný, 3-mesačný prístup na portál Kozmix.sk. Ten obsahuje množstvo interaktívnych a inovatívnych vzdelávacích materiálov využiteľných pri bežnej výučbe v škole.

 

V prípade záujmu o zážitkové učenie s Kozmixom v EDULAB-e je potrebné, aby učitelia napísali na [email protected] a dohodli si termín návštevy.

Čítajte viac o téme: Lepšie školstvo
Zdieľať na facebooku