Z grantového programu Dôvera poputuje komunitám 14 000 eur

Grantový program Dôvera pomáha pravidelne zvyšovať kvalitu života ľudí v núdzi.
Grantový program Dôvera pomáha pravidelne zvyšovať kvalitu života ľudí v núdzi. / Foto: Bigstock

Od 14. septembra 2017 sa môžu školy, mimovládne organizácie, samosprávy, sociálne a zdravotnícke zariadenia opäť uchádzať o podporu svojich aktivít v grantovom programe Dôvera. Program spravuje od roku 2012 Nadácia pre deti Slovenska pre zdravotnú poisťovňu Dôvera, ktorá sa na Slovensku stará o zdravie viac ako 1,4 milióna poistencov. V aktuálnom jesennom kole 5. ročníka budú opäť prerozdelené finančné prostriedky v celkovej výške 14.000 eur.

Hlavným cieľom tohto programu je zvyšovať kvalitu života ľudí v núdzi. Stačí, aby organizácia, združenie či nadácia požiadala o príspevok na projekt, ktorý výrazne pomôže zlepšiť podmienky v oblasti zdravia a zdravého životného štýlu.

 

Máme za sebou niekoľkoročnú tradíciu pomoci komunitám z celého Slovenska a vyše 150 podporených projektov. Dovolím si tvrdiť, že bez našej podpory by mnohé zdraviu prospešné projekty z dôvodu nedostatku financií nemohli vzniknúť, prípadne pokračovať. Kvalitná liečba, moderné relaxačné metódy či terapie alebo športové a zážitkové aktivity by mali byť dostupné pre všetkých a o to sa aj týmto grantovým programom snažíme,“ hovorí Martin Kultan, generálny riaditeľ Dôvery.

 

Ondrej Gallo, správca Nadácie pre deti Slovenska, doplnil: „Je pre nás nesmierne dôležité umožniť detským pacientom a ich rodinám prístup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti a zdravotným pomôckam, ktoré potrebujú. Rovnako nám záleží na tom, aby sa mohli liečiť a rehabilitovať v priateľskom prostredí, v prítomnosti svojich blízkych a pod dohľadom kvalifikovaného a chápajúceho zdravotníckeho personálu. Podpora zdravia ako takého, je jedným z najkľúčovejších pilierov napĺňania nášho poslania a sme veľmi šťastní, že v Dôvere sme našli stabilného a uvedomelého partnera na tejto ceste.“

 

Žiadosti o podporu môžu záujemcovia posielať prostredníctvom jednoduchej online aplikácie na www.nds.skdo 12. októbra 2017, maximálna výška príspevku pre žiadateľa je 1.000 eur. Všetky podrobné informácie je možné získať na www.nds.sk/galeria-projektov/projekty/grantovy-program-dovera/

Čítajte viac o téme: Granty, Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku