Kampaň A DOSŤ! Nehazardujme s budúcnosťou Slovenska! nekončí. Na rade je programové vyhlásenie vlády

  Foto: Z.Gránska/EW

Memorandum kampane A DOSŤ! doposiaľ podpísali lídri KDH, Most Híd, OĽaNO a NOVA, SaS, SDKÚ-DS, SIEŤ, SKOK, SMK -MKP,  Šanca a TiP.  Memorandum obsahuje 9 záväzkov vychádzajúcich z Alarmujúcich faktov, ktoré reflektujú odporúčania OECD, požiadavky stavovských a odborových organizácií v školstve, analýzy volebných programov i diskusie s odborníkmi politických strán. Cieľom Memoranda je, aby sa vzdelávanie stalo skutočnou prioritou tejto krajiny a aby sa v otázke ďalšieho smerovania slovenského školstva dosiahol konsenzus naprieč politickým spektrom.

Pokračovanie kampane A DOSŤ! Nehazardujme s budúcnosťou Slovenska!

“Budeme sa uchádzať aj o podpisy strán, ktoré to do dnešného dňa nestihli,” zdôraznil koordinátor Pavol Demeš. Vyburcovanie politikov, aby sa začali zaujímať o školstvo a vzdelávanie na Slovensku sa iniciátorom kampane podarilo aj vďaka verejnosti, ktorá sa podpísala pod výzvu politikom a požaduje v nej, aby školstvo a vzdelávanie stali kľúčovou témou Volieb 2016 a aby ich nová vláda zakotvila ako jednu z priorít v Programovom vyhlásení.

 

“Vyhlásením výsledkov volieb sa naše aktivity nekončia, práve naopak, sú len ďalším krokom k tomu, aby sme naše úsilie nasmerovali k tomu, aby sa nová vláda zamerala na transformáciu vzdelávacieho systému a navýšenie investícií do vzdelávania na úroveň priemeru krajín Európskej únie,” zdôraznil Stanislav Boledovič, hovorca kampane A DOSŤ! Nehazardujme s budúcnosťou Slovenska!

Čítajte viac o téme: Kampaň A dosť!
Zdieľať na facebooku