Do Logickej olympiády pre najmenších je prihlásených rekordných 6411 detí

Do tohtoročnej Logickej olympiády pre najmenších je zaregistrovaný rekordný počet detí.
Do tohtoročnej Logickej olympiády pre najmenších je zaregistrovaný rekordný počet detí. / Foto: nadanedieta.sk

Prešov 18. apríla (TASR) - Do tohtoročnej Logickej olympiády pre najmenších je zaregistrovaný rekordný počet detí. Rozvíjať logické myslenie a zručnosti potrebné pre vstup do školy bude viac ako 6400 detí. Predškoláci okúsia svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí a precvičovania jemnej motoriky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Anna Polačková.
      

"Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojiť sa, skúsiť vyriešiť, rozmýšľať možno aj netradične a svoje riešenie – výsledok aj zdôvodniť. Riešenie logických úloh olympiády učí deti komunikovať, vyjadrovať svoj názor, podporí prácu v skupine a umožní prezentovať logické myslenie dieťaťa," uviedol doktorand na Katedre špeciálnej pedagogiky Pedagogickej fakulty (PF PU) v Prešove Ľuboš Lukáč, ktorý je zároveň učiteľom intelektovo nadaných detí.
      

Obsahom zápolenia bude preverenie jednoduchých logických funkcií, tvorenia pojmov, dobrej pamäti, počítania a precvičovania jemnej motoriky detí predškolského veku.
      

Na súťažiacich čaká osem logických úloh. Olympiáda bude prebiehať v réžii zaregistrovaných materských škôl písomnou formou alebo spoločným riešením úloh v kolektíve detí, napríklad pri počítači alebo interaktívnej tabuli.
     

"Zaregistrovali sme rekordných 6411 detí z 331 materských škôl, z toho jedna materská škola je z Českej republiky. Minulého roku to bolo viac ako 4000 detí. Testy pre materské školy budeme posielať od 18. apríla. Súťaž, ktorá potrvá do 1. júna, sa realizuje v materských školách," vysvetlil Lukáč.
     

Súťaž organizujú PF Prešovskej univerzity v Prešove, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a Súkromná základná škola DSA v Prešove.

Zdieľať na facebooku